La ILP per un nou sistema educatiu recull les firmes necessàries per entrar al Parlament

La proposta d'una nova llei d'educació a Catalunya, nascuda a l'empara de l'Assemblea Groga, planteja universalitzar l'educació des de l'escola bressol fins la universitat

Redacció - El Diari de l'Educació
 
 
 

Cua per signar la ILP educativa. /Dolors Pena.

Cua per signar la ILP educativa. /Dolors Pena.

La Iniciativa Legislativa Popular (ILP) que vol donar un tomb al sistema educatiu català ja compta amb les signatures suficients per encetar la tramitació parlamentària. La proposta, que compta amb el suport d’una vintena d’entitats, ha aconseguit 60.000 firmes, 10.000 més de les necessàries i dues setmanes abans que es tanqués el termini, fixat el proper 20 de maig.

La proposta d’una nova llei d’educació a Catalunya, nascuda a l’empara de l’Assemblea Groga, planteja universalitzar l’educació des de l’escola bressol fins la universitat, i aposta per acabar amb la xarxa d’escoles concertades en un procés que culminaria al cap de 10 anys. També aposta per fixar per llei una partida per a educació equivalent al 6% del PIB -tal com marquen els objectius de la Unió Europea-, i reforça conceptes com el de la democràcia als centres educatius, recuperant el paper decisiu de claustres i consells escolars.

“La iniciativa pretén lluitar contra la creixent mercantilització del sistema educatiu, perquè l’educació de qualitat sigui un dret al qual pugui accedir tothom sense importar el seu origen social”, sentencien des de la seva comissió promotora. En aquest sentit, el text deixa clar que no s’ha de permetre la gestió privada en centres públics, amb una menció especial per a les escoles bressol.

La ILP compta amb el recolzament d’unes 90 associacions de mares i pares d’alumnes (AMPA), així com alguns partits polítics com EUiA o la CUP. De fet, aquest cap de setmana els seus impulsors s’han reunit amb Pablo Iglesias, secretari general de Podem.

Aquesta iniciativa legislativa, que intenta canalitzar el descontentament contra els retrocessos -legislatius i econòmics- patits pel sistema educatiu, es va presentar el 24 de juny passat. Els seus impulsors han dedicat aquest curs a recollir les signatures, i ara, abans que acabi la legislatura al Parlament de Catalunya, s’hauran d’afanyar per tramitar la seva proposta.

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.


*