151 famílies demanen educació bilingüe aprofitant la resolució del TSJC

La Generalitat rep les sol·licituds vehiculades per l'entitat Convivència Cívica. En total són 60 centres educatius afectats.

Redacció - El Diari de l'Educació
 
 
 

Un total de 151 famílies han tramès al departament d’Ensenyament de la Generalitat una sol·licitud per a què els seus fills siguin siguin escolaritzats amb el català i el castellà com a llengües vehiculars totes dues. Les demandes, vehiculades a través de l’entitat Convivència Cívica Catalana, que defensa l’escolarització bilingüe, afecten a 60 centres educatius.

Les peticions arriben just una setmana després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya hagi ordenat a cinc escoles que utilitzin el castellà com a llengua vehicular -en una proporció d’un 25%- a petició de cinc famílies. Amb aquestes sol·licituds, ja són 1.300 les famílies que segons Convivència Cívica han demanat aquest règim lingüístic per als seus fills.

Les 60 escoles a què pertanyen aquestes famílies estan a Barcelona, Badalona, l’Hospitalet de Llobregat, Cornellà, Esplugues, Granollers, Sant Cugat del Vallès, Tarragona, Girona, Valls, Vic, Montgat, Sitges, Igualada, Terrassa i Sabadell.

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.


*