Som una Fundació que exercim el periodisme en obert, sense murs de pagament. Però no ho podem fer sols, com expliquem en aquest editorial.
Clica aquí i ajuda'ns!
La Federació d’Educació de CCOO de Catalunya ha celebrat el seu 14è Congrés els dies 28 i 29 de març, a Barcelona, en el qual Eduardo Núñez Martínez ha estat escollit com a nou secretari general amb un 92,9% de vots a favor. Eduardo Núñez pren el relleu a Teresa Esperabé Prieto, que ha finalitzat el mandat com a secretària general, i encapçala la nova Comissió Executiva, que ha estat aprovada amb un 92% de vots a favor.
Un total de 125 delegats i delegades (64 dones i 61 homes) escollits en els congressos i conferències de 2n nivell d’àmbit sectorial i territorial, han participat en aquest congrés i han aprovat l’Informe de balanç de gestió que ha presentat la secretària general de CCOO Educació, Teresa Esperabé, amb un 93,3% de vots a favor.
També s’ha debatut i aprovat, amb un 90% de vots a favor, el Pla d’acció, que recull les línies estratègiques i els objectius que marcaran l’activitat sindical de CCOO Educació durant els quatre anys vinents. Destaquen dos grans eixos: la defensa d’un model educatiu més democràtic que permeti frenar la ultradreta, i l’aposta per més extensió sindical i una organització a peu dels centres educatius de treball.
Aquest congrés s’emmarca en els processos congressuals de CCOO de Catalunya i de la Federació estatal de CCOO Enseñanza (FECCOO), que arriben a la seva 13a edició, i ha comptat amb la participació i intervenció, entre d’altres, de Javier Pacheco, secretari general de CCOO de Catalunya, i Francisco García Suárez, secretari general de la Federació estatal de FECCOO.
Eduardo Núñez Martínez (Terrassa, 1975) va treballar com a cambrer, cuiner i repartidor de pizzes, mentre estudiava secundària i finalitzava la llicenciatura de matemàtiques a la UAB el 1999. L’any 2001 va començar a treballar a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) com a Tècnic Informàtic. El 2003, sent temporal, va ser escollit delegat del comitè d’empresa del Personal d’Administració i Serveis Laboral (PASL). Des d’aleshores s’ha format sindicalment de la mà dels sindicalistes anònims que, dia rere dia, fan la història de les comissions obreres als centres de treball.
L’any 2005 va començar a estudiar filosofia a la UB doctorant-se amb una tesi sobre els fonaments del dret i El Capital de Marx. Amb la crisi, i les retallades iniciades el 2012, va aprofundir el seu compromís sindical i, va començar a formar part de la negociació del 6è conveni del PASL de les universitats públiques catalanes. El 2017 va assumir la responsabilitat de Política Universitària a la Federació d’Educació i ho compatibilitzava amb la responsabilitat de la secció sindical de la UPC. En el darrer mandat iniciat el 2021, ha assumit els temes d’Acció Sindical i Negociació Col·lectiva de la Federació d’Educació.