Fundesplai amplia les beques per colònies d’estiu en un 10% aquest any

La Fundació Catalana de l’Esplai ha llançat la seva campanya Un estiu per a tothom, mitjançant la qual aspira a garantir accés al lleure a tots els infants que ho sol·licitin.

Redacció - El Diari de l'Educació
 
 
 

Activitat en unes colònies de Fundesplai / Fundesplai

Les entitats de lleure es preparen ja per a la campanya d’estiu. Casals, colònies, activitats en família… Les activitats solen ser diverses, però valen uns diners que no tothom es pot permetre. En aquest sentit, la Fundació Catalana de l’Esplai (Fundesplai) ha llançat la seva campanya Un estiu per a tothom, mitjançant la qual aspira a garantir accés al lleure a tots els infants que ho sol·licitin. Per això amplia les beques un 10% respecte el curs passat: preveu atorgar-ne 5.700. Un volum molt superior a les poc més de 1.000 que repartia l’any 2011.

“Tothom parla de brots verds, però nosaltres no els percebem entre les nostres famílies”, expressa Carles Xifra, director d’Accions i Programes Educatius, Socials i del Tercer Sector de Fundesplai, que afegeix que “el lleure no pot ser un espai de discriminació”. A diferència de les escoles, les colònies o els casals són activitats educatives que no estan garantides per a tothom. “La batalla per l’equitat en les oportunitats educatives està en el lleure”, sentencia Xifra.

Aquesta entitat ofereix enguany 1.163 activitats per a un total de 68.800 infants i joves: des de casals i colònies fins a camps de treball. Per fer-les assequibles l’entitat gestiona unes beques que provenen tant d’administracions públiques com de la iniciativa privada o de fons propis. En aquest últim cas, Fundesplai planteja des de fa anys activitats per a recaptar fons, com una gimcana solidària –que arriba ja a la cinquena edició– o fins i tot la possibilitat que les famílies puguin vendre butlletes d’una rifa per rebaixar el cost de l’activitat a què volen assistir.

A l’hora de gestionar les ajudes per part de l’Administració, des de Fundesplai lamenten la seva manca d’agilitat i flexibilitat. “Famílies migrants que no tenen papers, d’altres que arriben a mig curs, o que han patit canvis sobtats en els seus ingressos, tenen moltes trabes per accedir a aquestes ajudes”, critica Xifra. El perfil de famílies que acostumen a rebre beques de Fundesplai són les immigrants, monoparentals, o les que tenen informes de serveis socials.

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.


*