SEAT contracta els 45 alumnes de la primera promoció de FP dual

Els alumnes reben el títol de graduats en un acte amb presència de la consellera Rigau i el president del consell d'administració de l'empresa, Jurgen Stackmann. Començaran a treballar amb contracte indefinit a la firma a partir de l'1 de juliol.

Redacció - El Diari de l'Educació
 
 
 

La primera promoció del curs de formació professional (FP) dual de la fàbrica SEAT s’incorporarà a partir de dimarts a la plantilla de l’empresa. I amb contracte indefinit. Aquesta és la magnífica notícia que avui han rubricat els 45 alumnes de la promoció d’aquest nou model de FP, que han rebut els diplomes de graduació en un acte oficial amb presència de la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau.

Els joves portaven tres anys cursant aquest grau, un tipus de formació, la FP dual, molt pràctic, que en aquest cas es traduïa en un 50% de les hores dedicades a treballar, amb remuneració, a la planta de Martorell. Aquest model, importat principalment d’Alemanya i que ja compta a Catalunya amb 3.527 alumnes matriculats, vol potenciar la figura de l’aprenent d’ofici.

“Qui es forma per al treball es forma es forma en autoestima, i aquest fet dóna sentit a la societat”, expressava en l’acte la consellera Rigau, que ha afegit, en referència als graduats: “Aquest acte dóna també sentit a les vostres vides, i aquesta és una de les empreses més difícils que hi ha”. A més de la consellera, l’acte ha comptat amb la presència del president del Consell d’Administració de SEAT, Francisco Javier García; el president del comitè executiu de l’empresa, Júrgen Stackmann, i el director general de FP a Catalunya, Melcior Arcarons.

Aquesta graduació, a més, compta amb la particularitat de ser reconeguda tant a Catalunya com a Alemanya, després que els alumnes superessin els exàmens requerits en els dos països, motiu pel qual tenen el vistiplau de la Cambra de Comerç Alemanya.

Aposta clara per la FP dual

En repetides ocasions la consellera d’Ensenyament ha afirmat que la Formació Professional dual és una eina bàsica, entre altres qüestions, per fomentar l’ocupació juvenil i la continuació de la formació en acabat dels estudis obligatoris. De fet, la seva aposta per la FP dual, un model que permet als estudiants cotitzar a la seguretat social mentre es formen, queda palesa en les xifres de matriculacions. L’any 2012-2013 eren 590 els alumnes que prenien part d’aquests cursos, mentre que el curs vinent en seran més de 3.500.

El departament d’Ensenyament compta amb 503 empreses que ja estan col·laborant en programes de formació dual, uns cursos que a hores d’ara suposen ja el 30% del total de la formació professional que s’oferta a Catalunya.

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.


*