L’escola Mar Nova ocupa les dependències d’Ensenyament a Mataró per protestar contra seu tancament

Entitats com els sindicats USTEC o CGT, els Moviments Educatius del Maresme-Vall o la federació FaPaC han acompanyat l’AMPA de la Mar Nova en la seva acció de protesta

Redacció - El Diari de l'Educació
 
 
 

L’escola Mar Nova ocupa les dependències d’Ensenyament a Mataró per protestar pel seu tancament / AMPA Mar Nova

Les famílies de l’escola Mar Nova, de Premià de Mar, continuen amb la seva lluita contrarrellotge per evitar el tancament del centre. Si es compleixen els terminis previstos, el departament d’Ensenyament clausurarà aquesta escola de Primària aquest estiu, però els qui hi duen els seus fills no donen el tancament per fet. Aquest dijous han ocupat les dependències dels Serveis Territorials d’Ensenyament del Maresme-Vallès Oriental a Mataró en l’enèsima mobilització per salvar la seva escola.

Entitats com els sindicats USTEC o CGT, els Moviments Educatius del Maresme-Vall o la federació FaPaC han acompanyat l’AMPA de la Mar Nova en la seva acció de protesta no només contra el tancament d’aquesta escola, sinó de cap de les públiques. Des de l’escola denuncien que de cara a els pressupostos de 2017 es mantingui que no es reduïran línies de P-3 als centres públics però que, a la vegada, no s’aturin processos de tancament com aquest. Les previsions són que el seu alumnat s’integri a partir del setembre a l’escola Montserrat, ubicada a l’altra punta del municipi.

La campanya de les famílies de la Mar Nova se centra en posar de manifest les contradiccions del departament d’Ensenyament. Li retreuen que no s’hagi replantejat establir una moratòria al tancament de l’escola després que així ho reclamés una majoria del Parlament de Catalunya l’octubre passat, amb l’únic vot en contra de Junts pel Sí. Tampoc no entenen que el Govern defensi els acords municipals a l’hora de prendre decisions com aquesta i, alhora, menystingui la unanimitat política que hi ha a Premià de Mar per garantir la continuïtat de l’escola.

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.


*