S’obre el període de preinscripcions escolars fins el 7 d’abril

El 15 d'abril es publicarà la llista de sol·licituds de cada centre amb el barem provisional, fet que obrirà el període de reclamacions. Les matriculacions estan previstes a partir del 13 de juny.

Redacció - El Diari de l'Educació
 
 
 

Arrenca aquest dimecres el període de preinscripció escolar, que es mantindrà obert fins el proper 7 d’abril. La davallada de la natalitat ha marcat l’inici del procés: està previst que es preinscriguin 70.117 infants a P-3, 7.300 menys que l’any passat, motiu pel qual el departament d’Ensenyament va anunciar que es tancaran 64 unitats d’aquesta etapa a l’escola pública, una xifra que podria augmentar en els propers mesos, almenys amb la previsió de supressió d’unes 40 unitats més en centres concertats.

Segons el calendari d’Ensenyament, un cop es tanqui el termini de preinscripcions el 15 d’abril es publicarà la llista de sol·licituds de cada centre amb el barem provisional, fet que obrirà el període de reclamacions. Les matriculacions estan previstes a partir del 13 de juny.

L’altra gran novetat de les preinscripcions és un petit canvi en els criteris d’accés als instituts. Se suprimeixen els 40 punts addicionals que obtenien els germans grans per accedir a l’institut al qual estava adscrita la seva escola, on hi tenen escolaritzats també germans petits.

La Generalitat tancarà 67 grups de P-3 el curs vinent

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.


*