Dissabte 14, “jornada de lluita conjunta” de famílies i treballadors de l’escola pública. A les 12h s’ha convocat una manifestació que anirà des de la plaça Universitat fins al Parc de la Ciutadella de Barcelona, i al final de la qual hi haurà dinar, xerrades i concert. En aquesta ocasió la convoquen quatre dels set sindicats de docents (Ustec, Intersindical, Aspepc i CGT), el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans i l’Affac, la principal federació d’associacions de famílies. No hi són, en canvi, tres dels sindicats que van estar també en les vagues del mes de març (CCOO, UGT i USOC), possiblement perquè algunes de les reivindicacions d’aquesta convocatòria són comunes a aquelles, però n’hi ha altres que no.
Els convocants han presentat aquest matí en roda de premsa la manifestació. Demanen que la inversió en educació arribi “com a mínim” al 6% del PIB, la reversió de les retallades, la derogació del decret de plantilles, la retirada de l’ordre del nou calendari escolar, el no al nou currículum, la fi del tancament de grups d’escola pública, l’eliminació progressiva de la concertació de centres privats “que no donin resposta a necessitats d’escolarització”, un sistema educatiu inclusiu “amb la dotació de tots els recursos necessaris per fer-lo efectiu”, l’estabilització del personal interí, la cobertura legal de tots els centres en la defensa del model d’immersió lingüística, i, per acabar, “una negociació real i la dimissió del conseller”.
“Des de la comunitat educativa -diuen els convocants- diem al Departament que la nostra paciència s’ha acabat, que els dos anys de pandèmia sense els recursos necessaris, sumats a les retallades de més de deu anys, i al modus operandi d’aquesta administració, han provocat que ens mobilitzem. L’evident manca absolut de voluntat negociadora per part del Departament d’Educació no ens deixa cap altra sortida que la mobilització per fer pressió suficient per revertir les retallades i obtenir perspectives de millores en el sistema educatiu a través de millores laborals”.