Dos nous directors generals al Departament; pleguen Vallcorba i Simon

Josep Vallcorba i Ramon Simon han cessat com a directors generals, respectivament, de Currículum i Personalització i d'Atenció a la Família i la Comunitat Educativa. Agafen el relleu Maite Aymerich i Juanjo Falcó.

Redacció - El Diari de l'Educació
 
 
 

Maite Aymerich | Foto: Wikipedia

En el DOGC de divendres 27 es va publicar el cessament de Josep Vallcorba Cot com a director general de Currículum i Personalització; i de Ramon Simon Campà com a director general d’Atenció a la Família i la Comunitat Educativa, amb efectes d’1 d’octubre. Avui és, doncs, l’últim dia que ocupen aquests càrrecs. Segons fonts del Departament, el seu relleu estava ja previst quan el conseller els va proposar pel càrrec ara fa una mica més d’un any. En el cas de Vallcorba, a més, s’agafa la jubilació.

La nova directora general de Currículum i Personalització (la direcció general que abans s’havia anomenat de Primària i Secundària) serà Maite Aymerich Boltà (Sant Vicenç dels Horts, 1964). Aymerich va ser orientadora de l’IES Gabriela Mistral de Sant Vicenç i directora de l’EAP de la localitat, fins que va fer el salt a la política, de la mà d’Oriol Junqueras. Quan el líder d’ERC, avui empresonat, va entrar al Govern català, com vicepresident i conseller d’Economia, va deixar l’alcaldia del seu poble en mans d’Aymerich.

Això passava a finals de 2015. Aymerich ha estat alcaldessa de Sant Vicenç (càrrec que fins 2017 encara va compaginar amb la direcció de l’EAP) fins que a les darreres eleccions va perdre les eleccions, per un estret marge de vots, davant del candidat socialista Miguel Comino, avui alcalde de Sant Vicenç. Aymeriche és també una de les molts alcaldes i alcaldesses processades per un presumpte delicte de desobediència, per haver facilitat els punts de votació d’1 d’octubre de 2017. Aquell dia, Aymerich va acompanyar Oriol Junqueras a votar al seu poble, i per això va prestar declaració, en qualitat de testimoni, en el judici del procés al Tribunal Suprem.

Pel que fa al nou director d’Atenció a la Família, Juanjo Falcó Monserrat, es tracta d’un històric de l’USTEC, sindicat del qual va ser advocat entre els anys 1998 i 2004, quan, amb l’arribada del tripartit, va passar al Departament d’Educació com a assessor de la consellera Marta Cid en matèria de política i legislació educativa. Amb l’arribada d’Ernest Maragall, Falcó va passar al Departament d’Acció Social, com a adjunt al director dels serveis territorials de Lleida. A més d’advocat, Falcó és també professor de llengua castellana, i a partir de 2011 va tornar a la docència a l’institut Joan Solà de Torrefarrera (Lleida). A més, és soci cofundador i director de l’empresa Fem porters, dedicada a la formació i tecnificació de porters de futbol.

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.


*