El Congrés aprova per segona vegada tramitar la paralització de la LOMCE

La Cambra ja va aprovar el mateix a l'abril, però la repetició d'eleccions va frustrar el procés. Una majoria parlamentària aposta per aturar el que queda per implementar de la LOMCE, que no és altra cosa que les revàlides

Redacció - El Diari de l'Educació
 
 
 

Íñigo Méndez de Vigo. / Moncloa.gob.es

Íñigo Méndez de Vigo. / Moncloa.gob.es

Ja ho va fer a l’abril, però la repetició d’eleccions va frustrar el procés. El Congrés dels Diputats ha aprovat, una altra vegada, tramitar la proposició de llei del PSOE per paralitzar el calendari d’implantació de la LOMCE. Ho ha fet amb els vots dels socialistes, Units Podem, Ciutadans, ERC i PDC, i amb la previsible negativa del Partit Popular, únic impulsor de qüestionada llei Wert.

El text, avalat aquest dimarts a la Cambra, demana que se suspengui el que queda per implantar de la LOMCE, que no és altra cosa que les revàlides previstes per Quart d’ESO i Segon de Batxillerat. El president Mariano Rajoy ja va anunciar en el seu discurs d’investidura que aquests exàmens no tindrien efectes acadèmics –és a dir, que no caldria aprovar-los per titular– fins que es tanqui un Pacte per l’Educació. Així i tot, els alumnes hauran de realitzar-lo, i la prova de final de Batxillerat servirà a mode de selectivitat per ordenar l’accés a la universitat, encara que amb algunes diferències –més assignatures i un dia més de proves–.

Si la proposició de llei culmina el seu procés, es donaria un pas més: les revàlides quedarien totalment paralitzades i, d’aquesta manera, es mantindria l’actual sistema d’accés a la universitat. Però perquè això passi el projecte de llei s’ha de debatre en la Comissió d’Educació, sotmetre de nou a votació al Congrés i, finalment, esperar el vistiplau d’un Senat de majoria popular. Tot això abans de juny, quan es preveu que es duguin a terme les proves.

La d’avui ha estat una mostra més que l’oposició al Govern vol acabar amb la LOMCE i, tot seguit, començar un debat sobre un Pacte per l’Educació –a través d’una subcomissió parlamentària– que doni a llum a una nova llei més consensuada. El PP accepta la negociació del Pacte –el ministre Íñigo Méndez de Vigo s’ha donat 6 mesos per aconseguir-lo–, però no renunciarà a la seva llei.

Per la seva banda, la conselleria d’Ensenyament, que ja no va assistir a l’última reunió tècnica sobre les revàlides, ha manifestat que la proposta dels socialistes és “insuficient”. “Ens sorprèn que el PSOE hagi rebaixat els seus plantejaments”, ha expressat la consellera Meritxell Ruiz, el posicionament de la qual és “canviar la llei”. “El tema més urgent són les revàlides, per això demanem al ministeri que modifiqui el decret”, ha valorat en declaracions als mitjans.

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.


*