El SEPC demana insubmissió a les proves de competències bàsiques de Quart d’ESO

El Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) fa una crida als 66.520 alumnes de Quart d'ESO de Catalunya a què es neguin a participar en les proves de competències bàsiques que convoca cada any el departament d'Ensenyament

Redacció - El Diari de l'Educació
 
 
 

El Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) fa una crida als 66.520 alumnes de Quart d’ESO de Catalunya a què es neguin a participar en les proves de competències bàsiques que convoca cada any el departament d’Ensenyament a tots els centres educatius catalans. El sindicat, que en els darrers anys ja ha promogut la insubmissió –en alguns casos secundada–, considera que aquests exàmens “fomenten la competitivitat entre els centres, tot creant una divisió entre els bons i els dolents“.

Amb la intenció de boicotejar les avaluacions, el SEPC ha convocat una roda de premsa demà per presentar una guia per a la insubmissió. Es tracta d’orientacions que inclouen la convocatòria de xerrades i repartiment d’octavetes previ als exàmens, la petició per part dels estudiants de la signatura dels seus pares i mares per exhimir-los de la prova, el rebuig a realitzar-les a l’aula i, en última instància, la convocatòria d’una vaga.

Les proves, que serveixen per avaluar el nivell de competències bàsiques, tindran lloc en els 1.044 instituts catalans entre dimarts i dimecres. Les va posar en marxa Ensenyament a Quart d’ESO –les que se celebren aquests dies– i a Sisè de Primària per controlar l’ev0lució dels nivells competencials dels alumnes en les matèries de llengua catalana, castellana, estrangera i matemàtiques. Els resultats se sabran a partir del 7 d’abril.

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.


*