Els exalumnes de Griselda ja saben on estudiaran el curs vinent

Els pares dels 174 alumnes de les Escoles Griselda ja saben a quin centre aniran els seus fills el curs 2019/20. Tal com va prometre, el Consorci d'Educació de Barcelona els ha recol•locat, un per un, després de parlar amb cada família.

Víctor Saura
 
 
 

Exalumnes de Griselda, el passat 3 de juliol | Foto: VS

El procés de reassignació de plaça dels alumnes de les Escoles Griselda, que el 28 de maig van saber que no tornaria a obrir les portes al setembre per motius econòmics, està pràcticament tancat. Durant un mes els tècnics del Consorci han parlat família per família i han anat buscant l’escola més escaient per reubicar-los.

Malgrat que cada família ja fa bastants dies, o fins i tot setmanes, que coneix el nom del nou centre, l’assignació oficial es va produir ahir. Divendres 5 va acabar el període de matrícula ordinari, de tal manera que es podien fer oficials les vacants de cada centre i, a continuació, assignar els alumnes de Griselda a aquestes places vacants. La llista es va penjar ahir al matí a l’escola, a la qual es van desplaçar dues tècniques del Consorci per atendre les famílies que tinguessin dubtes, però, segons expliquen des de l’escola, van ser molt poques les que van aparèixer. Des del Consorci subratllen que “si encara hi hagués desacord amb alguna família es revisarà l’assignació per buscar la millor possible”.

L’expresidenta de l’AMPA de Griselda, Montse Ngoundo, ha confirmat a aquest diari que, fins allà on ella coneix, tothom està d’acord amb la solució que se li ha buscat. “En alguns casos algunes famílies havien demanat un centre diferent al que li havien assignat i el Consorci ha donat facilitats per fer el canvi”, comenta.

El passat dia 3 va tenir lloc una concentració veïnal davant l’escola Griselda del carrer Parlament, convocat per Fem Sant Antoni en protestar per la pèrdua d’un equipament educatiu. L’acte va servir també de comiat d’una escola que formava part del barri de Sant Antoni des de mitjans dels anys seixanta. Hi van aparèixer exalumnes de diverses generacions, els quals van deixar missatges de record en unes cartolines enganxades als murs de l’immoble. La mestra i presidenta de la cooperativa, Lourdes Boquer, va haver d’intervenir per tornar a aclarir que no tanquen per un problema amb el preu del lloguer, sinó perquè la necessitat de canviar de local els aboca a una inversió a la qual no poden fer front.

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.


*