La Marina tindrà ascensor: la Generalitat i l’Ajuntament de Badalona el construiran aquest estiu

El departament d'Ensenyament informa que ha arribat a un acord amb l'Ajuntament de Badalona per cofinançar l'ascensor a l'escola Baldiri Reixac de Badalona. L'elevador s'hauria de construir aquest mateix estiu.

Pau Rodríguez
 
 
 

La Marina, alumna de P-5 del Baldiri Reixac, no té ple accés a tots els espais de l'escola.

La Marina, alumna de P-5 del Baldiri Reixac, no té ple accés a tots els espais de l’escola.

Ahir mateix la comunitat educativa de l’escola Baldiri Reixac de Badalona es mobilitzava de ple per exigir un ascensor per a la Marina; avui, el departament d’Ensenyament ha acordat amb l’Ajuntament de la ciutat que cofinançaran la construcció de l’elevador aquest mateix estiu. La mare de la Marina, l’Aida Cano, portava gairebé tres anys demanant-lo, des que la seva filla va entrar a P-3, i finalment sembla que l’ascensor serà una realitat el curs vinent, segons ha comunicat aquest mateix divendres la pròpia Generalitat.

En un comunicat posterior a la reunió que el departament ha mantingut amb l’Ajuntament de Badalona, explicaven que han “acordat cofinançar la construcció de l’ascensor programat pel Departament d’Ensenyament a l’escola Baldiri Reixac”. Tal com explica la nota del departament, les dues administracions havien mantingut trobades anteriorment “per triar l’opció constructiva que més s’adapti a l’estructura de l’edifici”. El proper 30 de maig ho comunicaran oficialment a la comunitat educativa de l’escola.

La mare de la Marina, Aida Cano, s’ha mostrat tan sorpresa com contenta, de moment, per les bones notícies del departament, encara que espera a rebre més informació per valorar-ho. El setembre vinent la Marina farà Primer, i segons la distribució de les aules d’aquesta escola badalonina ja li tocaria pujar al primer pis -fins ara infantil es feia en uns mòduls a peu de carrer-. Així doncs, sembla que finalment la Marina, que va en cadira de rodes des que la va afectar un tumor a la medul·la espinal, podrà superar les barreres arquitectòniques de l’edifici.

Llegeix el cas de l’ascensor de la Marina i la revolta al Baldiri Reixac

 

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.


*