Les escoles valencianes podran aturar les classes si pugen molt les temperatures

Amb l'onada de calor aquest setembre, el Govern valencià recomana als centres que permetin als alumnes beure aigua, que ventilin els espais i que, si la temperatura a l'aula sobrepassa els 30 graus, aturin les classes.

Laura Martínez
 
 

vicent-marza-ceip-federico-garcia_ediima20151013_0755_4

El conseller Vicent Marzà, en una aula d’infantil

L’inici de curs arriba un any més carregat de calor. Davant les temperatures extremes d’anys anteriors, a l’inici del curs 2014-2015 les aules van arribar al País Valencià a 45 graus, i la successió de protestes d’alumnes, professors i sindicats ha fet que aquest any la conselleria d’Educació hagi decidit anticipar-s’hi i ha enviat als centres una sèrie de recomanacions.

A través d’una circular enviada a tots els centres escolars es demana als directors que tinguin en compte les altes temperatures a l’hora de realitzar les classes i algunes precaucions com, per exemple, permetre la hidratació de l’alumnat “tan sovint com sigui necessari” -normalment a les aules no es permet ni menjar ni beure-. També es demana als centres mantenir ben ventilades les aules i, en cas que a la classe pugi la temperatura, continuar l’activitat en altres dependències.

Es preveu a més la suspensió de les classes “quan suposi un risc per a la salut”, és a dir, amb temperatures superiors als 30 graus a l’interior de les aules. En cas d’arribar a aquesta xifra, els centres hauran de comunicar-ho al responsable de Protecció Civil -normalment sol ser l’alcalde- perquè aquest autoritzi la suspensió momentània. Una altra de les mesures que recomanen als centres és evitar algunes activitats com educació física al migdia en el cas que es doni una onada de calor.

Des de la conselleria indiquen que és el segon any que posen en marxa aquests protocols davant el risc de l’onada de calor. Segons les mateixes fonts, algunes escoles anys anteriors han demanat un horari especial de les classes, que suposa acabar abans del migdia i reprendre algunes classes a la tarda.

Prop de 800.000 nens comencen aquest dijous les classes als centres d’infantil i primària, per als quals aquest any s’augmenta en 2.800 el professorat. El divendres següent ho faran els alumnes de FP i secundària.

Aquest és un article publicat a eldiariocv

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.


*