L’escola La Maquinista surt al carrer per reclamar una ubicació provisional

Durant els tres anys que està previst que durin les obres de construcció del nou centre, els alumnes s’hauran de traslladar a uns altres barracons provisionals, però encara es desconeix la seva ubicació.

Sònia Calvó
 
 
 

Protesta de la comunitat educativa de l'escola La Maquinista, al barri de Sant Andreu de Barcelona.

Protesta de la comunitat educativa de l’escola La Maquinista, al barri de Sant Andreu de Barcelona.

Volen conèixer la ubicació dels barracons que acolliran, durant els propers tres cursos, la seva escola. Per això, una vuitantena de pares, mares i infants de l’escola La Maquinista s’han concentrat aquest dimarts a la tarda davant les portes de la seu del districte de Sant Andreu, a la plaça d’Orfila de Barcelona.

Les obres de l’escola definitiva, al carrer de Sao Paulo, s’espera que comencin el proper setembre. De moment, però, en el terreny on s’ubicarà el nou centre, hi ha els barracons on actualment, i des de fa sis anys, hi fan classe més de 300 alumnesentre P3 i 3r de Primària.

Durant els tres anys que està previst que durin les obres de construcció del nou centre, els alumnes s’hauran de traslladar a uns altres barracons provisionals, però encara es desconeix la seva ubicació. Tot i això, estava previst que les obres de construcció d’aquests barracons de transició comencessin al maig.

Protesta de la comunitat educativa de l'escola La Maquinista, al barri de Sant Andreu de Barcelona.

Protesta de la comunitat educativa de l’escola La Maquinista, al barri de Sant Andreu de Barcelona.

Des de l’AMPA de l’escola La Maquinista reclamen el compliment de dates per poder fer el trasllat per iniciar el curs 2014 – 2015, que els nous barracons tinguin proximitat a l’edifici actual i la dotació de la infraestructura necessària per poder acollir alumnes fins a 6è de primària, ja que les obres duraran tres anys i el centre creixerà fins a acollir alumnes d’aquest curs.

La comunitat educativa es va mostrar contrària a la primera proposta feta per l’Ajuntament de traslladar els barracons al carrer de Potosí, degut a la seva proximitat amb les obres del centre comercial La Maquinista, a una benzinera, una deixalleria de residus i per trobar-se en mig d’un polígon industrial, ja que valoren que no és el lloc indicat per a fer classe els infants. L’altra proposta feta pel consistori, la d’instal·lar-se al carrer de la Barcelonesa, molt aprop del Parc de la Maquinista, va ser vista amb bons ulls per l’escola però rebutjada pels veïns de la zona, que han constituït una plataforma en contra d’aquesta proposta anomenada “Escola sí, en el parc no”. Asseguren que no és una solució coherent la pèrdua d’un espai verd d’ús públic per a tothom per tal de reubicar temporalment una escola de titularitat pública però d’ús privatiu.

Critiquen també que, amb la reubicació de l’escola al carrer de la Barcelonesa, el centre educatiu quedaria a 4,70 metres de distància de les façanes i les finestres d’alguns habitatges, la qual cosa suposaria un problema de seguretat, tant per a l’escola com pels veïns. També, segons aquesta plataforma, el projecte suposaria un problema de salubritat derivat de l’impacte mediambiental, acústic i visual, pels veïns de Sant Andreu.

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.


*