Més de 50 escoles rurals podran acollir infants de 0 a 3 anys

Ensenyament amplia el pla pilot que han iniciat aquest curs set escoles rurals amb l'objectiu d'evitar que les famílies que tenen fills en edat de 0 a 3 anys els duguin a escoles bressol d'altres pobles.

Redacció - El Diari de l'Educació
 
 
 

L'escola de Rellinars és una de les comptarà amb el grup de 0 a 3 anys.

L’escola de Rellinars és una de les comptarà amb el grup de 0 a 3 anys.

Més de 50 escoles rurals catalanes podran oferir el primer cicle d’educació infantil a partir del setembre. El departament d’Ensenyament ha ampliat el pla pilot que han iniciat aquest curs set escoles d’aquesta tipologia amb l’objectiu d’evitar que les famílies que tenen fills en edat de 0 a 3 anys els duguin a escoles bressol d’altres pobles. Amb aquesta mesura, es pretén afavorir l’escolarització d’aquests infants a les escoles del seu poble, moltes d’elles en perill a causa de la davallada demogràfica.

La Generalitat va publicar aquest dimecres al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) l’extensió d’aquest pla experimental a 52 escoles rurals més d’arreu del territori. La implantació d’aquest model consisteix en l’obertura d’un grup de 0 a 3 anys amb una ràtio màxima de 10 nens. Si el grup és de menys de 6, s’integren al de segon cicle d’educació infantil (de 3 a 6 anys). Així mateix, en tots els casos es preveu la contractació d’un educador especialitzat en infantil.

Les set escoles que ja han comptat aquest curs amb l’aula d’infantil es troben als serveis territorials de Lleida i Terres de l’Ebre, i ara se n’hi sumen de la Catalunya Central (Borredà, Jorba, La Pobla de Lillet, L’Estany, Oristà i Vilada), Girona (Cabanes, Esponellà, Medinyà i Sant Miquel de Fluvià), Tarragona (Aiguamúrcia, Albinyana, Cabacés, Cabra del Camp, Duesaigües, Figuerola del Camp, La Bisbal de Falset, La Masó, La Nou de Gaià, Mont-ral, Vilabella i Vilaberd), Vallès Occidental (Rellinars).

També s’amplien les escoles a Lleida (Algerri, Bellmunt d’Urgell, Castelldans, Coll de Nargó, Cubells, El Poal, Juncosa, La Torre de Capdella, L’Albí, Montgai, Penelles, Preixana, Preixens, Puiggròs, Ribera d’Ondara, Sanaüja, Sant Ramon, Surroca de Lleida, Tornabous, Verdú i Vilanova de la Barca) i a Terres de l’Ebre (Benifallet, Bot, Garcia, Ginestar, La Torre de l’Espanyol, Paüls, Tortosa i Vinebre).

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.


*