Neix una plataforma per reclamar que es revisin les oposicions docents

Sota el nom de 'Plataforma d'afectades oposicions docents 2019', més de seixanta persones s'han unit perquè s'impugni el procés del concurs d'oposició per l'ingrés a la funció pública docent. En critiquen, sobretot, la manca d'objectivitat i de transparència, així com les traves que s'han trobat a l'hora de reclamar.

Redacció - El Diari de l'Educació
 
 
 

Opositors realitzen una prova escrita ARXIU

Amb el nom de ‘Plataforma d’afectades oposicions docents 2019’, més de seixanta persones s’han unit perquè s’impugni el procés del concurs d’oposició per l’ingrés a la funció pública docent. En critiquen, sobretot, la manca d’objectivitat i de transparència, així com les traves que s’han trobat a l’hora de reclamar.

Aquest procés selectiu va iniciar-se el 15 de juny, quan els candidats de la majoria d’especialitats van presentar davant els tribunals la seva programació didàctica, un document amb una extensa i detallada planificació del currículum educatiu que havia d’incloure exemples concrets d’unitats didàctiques.

Des d’aleshores i fins a finals de la setmana passada, els candidats a les oposicions han anat defensant les programacions davant dels respectius tribunals, de forma ordenada per un sorteig i, un cop acabat aquest procés, els tribunals en van fer públiques les notes. Aquesta primera prova és eliminatòria, per tant, només si aproven poden passar a la segona prova de les oposicions: els exàmens pràctics i teòrics, que es realitzen aquesta setmana.

Però segons han exposat des de la ‘Plataforma d’afectades oposicions docents 2019’ en un comunicat, la primera part del concurs ja s’ha desenvolupat de manera poc objectiva. En primer lloc, qüestionen que la documentació per avaluar – la programació didàctica de cadascú, en aquest cas – s’etiqueti amb les dades personals dels opositors. “Entenem que un sistema just en un concurs, on el tribunal que emet el judici tècnic són companyes i companys, no passaria precisament perquè tinguin a les seves mans els treballs amb les nostres dades personals”, diuen.

D’altra banda, diuen haver notat manca de professionalitat per part dels tribunals. “Moltes opositores i opositors manifestem els nostres dubtes de si aquests treballs han estat llegits i corregits i avaluats amb la ponderació que els pertoca”, expliquen, ja que “en molts casos la sensació és que, quan s’exposa la programació, el tribunal és la primera vegada que l’obre”.

També critiquen que no es faci pública una baremació oficial dels criteris d’avaluació. “Si no podem accedir a la informació de caràcter públic per a poder veure com s’ha avaluat, haurem de dubtar d’un procés net i transparent”, diuen. Per fer front a aquesta opacitat, veurien important disposar d’interventors que segueixin el procés i l’activitat de cada tribunal.

Destaquen, a més, els problemes als quals s’han afrontat a l’hora de presentar reclamacions. Segons les bases del concurs, els tribunals “han d’obrir un termini de dos dies hàbils a comptar des de l’endemà de la publicació per a la presentació de reclamacions, que han de ser per escrit”. En canvi, des de la plataforma expliquen que “molts tribunals han volgut fer constar una reclamació oral” i dubten sobre si s’ha fet així per desconeixement o amb intenció d’evitar haver de fer un procés. Segons les bases, els qui no hagin presentat la reclamació per escrit, no podran interposar cap altre recurs en cas de no estar d’acord amb la resposta a la seva reclamació.

“Més que mai, aquestes oposicions han estat una loteria i, des del nostre col·lectiu manifestem el més enorme rebuig a acceptar que aquest sistema selectiu va a sorts”, afirmen amb contundència. Mentrestant, expliquen que no paren de rebre peticions d’adhesió de persones afectades i que estan compromesos a arribar fins al final per impugnar aquest procés.

24 Comentaris on Neix una plataforma per reclamar que es revisin les oposicions docents

  1. Aquest article és redactat per tota la Redacció de Diari Educació?
    Gràcies!

  2. Totalment cert el que publiqueu: arbitrarietat i manca d’objectivitat a l’hora d’avaluar, coneixement de les dades de l’opositor/a abans de la defensa, manca de lectura prèvia de les programacions, preguntes per part del Tribunal que mostraven desconeixement de l’etapa educativa de la que es parlava… En fi, can pixa!

    • Vicki Tantiñà // 26/07/2019 a les 9:32 // Respon

      On m’he d’adreçar per adherir-me a la plataforma?? Gràcies

      • nuria ballester // 11/08/2019 a les 0:44 // Respon

        Sempre he tingut els meus dubtes però fonts properes m’han confirmat que hi ha hagut traspàs d’informació confidencial. Algú sap si hi ha plataforma de directors?

    • Manuel Villalobos Gallardo // 15/09/2019 a les 22:51 // Respon

      Siempre ha sido así en la defensa de la programación.
      Antes se empezaba por la práctica por la mañana y el tema por la tarde.
      Lo corregían y te citaban para que entregarás la programción didáctica.
      Posteriormente hacían entregar la programación didáctica por delante.
      La defensa nunca ha sido anónima. Es más se podría averiguar quien está convocado. ¿Cómo? Salvo que la Administración de la Generalitat, no sortee la letra del orden de actuación para la provisión de recursos humanos de los diferentes cuerpos y escalas, siempre habrá un orden de actuación.

      Aunque el Presidente o la Presidenta del tribunal, pusiera un código a la persona aspirante, como los aspirantes van correlativos a partir de la letra del sorteo, siempre se podría averiguar quien expone.
      Tampoco puedes afirmar que los miembros de tribunal no se lean nada previamente. Estás echando mierda gratuitamente: puede que tu tribunal no se lo leyerá, pero hacerlo extensivo… como que no.

  3. On he d’adreçar-me per unir-me a la plataforma d’afectats per aquestes oposicions a Catalunya??

  4. Com pot ser transparent i objectiu un procès on qui t’avalua és un company? Amb el que treballes o has pogut treballar en algun moment. Aixó sembla més un procès de selecció de personal de l’empresa privada, amb recomanacions, i sensacions subjectives.

    • Manuel Villalobos Gallardo // 15/09/2019 a les 22:44 // Respon

      Todo está más que regulado, que rima con desconfiado.
      Los tribunales los forman 5 personas.
      Siempre han de estar como mínimo 3 personas.
      Las notas máximas y las mínimas se eliminan.
      Ejemplo: Xènia es mi amiga y quiero que entre.
      Deliberamos los cinco (nombres al azar): Pau, Pere, Pilar, Penelope y Pietat.

      Llega la defensa y estamos los 5:
      Pau le pone un 7 (obvio los decimales)
      Pilar le otorga un 8,5^
      Pietat le pone un 10 (es amiga íntima de Javier)
      Penelope le concede un 4 (es su enemiga pero como Javier no la ha recusado y hace años que no trabajan juntas)
      Pau por último la puntúa con un 6

      Pues bien, la nota de Pietat y de Penelope se anulan. Además si tu supuesto “amigo” o tu supuesta “amiga” lo hace mal, es una castaña no dirás tu sin criterio, genial, maravilloso, un 9,5 por no decir un 10 y el resto del tribunal le pone un cinquillo escaso. Las plantillas internas se han de justificar aunque el tribunal sea soberano y sea archidifícil conseguir que en un Juzgado se admita a trámite una demanda sobre la nota tanto de la parte oral como de la escrita. Veremos si de forma individual o colectiva la defensa jurídica saca claridad del agua.

      Fran la privatización viene de la mano del abuso de nombramientos administrativos de funcionarios interinos. Tema perfiles, propuestas, mil y una actuaciones ad-hoc para parientes, amigos y saludados. Lo siento pero dado que nadie te responde, te respondo yo.

      La LEC ha venido para privatizar. El hecho de aprobar la oposición, concurso-oposición, hace que dispongas de una mayor seguridad jurídica y seguridad en el trabajo. Como vuelva la crisis se echaran a la calle a miles de los interinos, salvo que la tasa de destrucción de empleo, amortizaciones, sea inferior a la de jubilaciones. No por igual, por la pirámide poblacional.

  5. Vaig enviar un mail. S’han vulnerat els meus drets a la segona prova

  6. Només us queixeu els que heu suspès. Més fair play per favor.
    Felicitar als companys que han aprovat i a la pròxima a veure si hi ha més sort. Si el sistema no és transparent ho critiqueu abans de començar, no un cop heu suspès. Molta hipocresia veig! Salut!

  7. Escolta Joel, tu trobes normal que mentre es defensa la programació soni vàries vegades el mòbil de la presidenta del tribunal d’entre altres coses que no penso explicar per un comentari d’un acomodat que ha aprovat i que ja es veu a la vista quin tipus de funcionari seràs, potser seria ja hora de canviar el sistema de donar plaça fixa a persones ja que fins ara han aprovat algunes no tenen ni idea d’ètica, de treball en equip i de suport als companys…

    • M. Acaldoo Mepondrías // 15/09/2019 a les 22:33 // Respon

      Uis uis uis ètica: amos a vè, Laica (no me paga Joel).
      ¿Qué tendrá que ver la ética con aprobar unas oposiciones?
      ¿Apoyo a los compis? Pero tu has trabajado en algún centro. En la mayoría rige la hipocresía y el hedonismo personal, que rima con egoismo.
      Si eres vidente, no se como a) no has aprobado b) has quedado la número 1 de tu especialidad, ya que todo lo ves antes de (ex-ante).
      Y lo tilda de acomodado. En fin…que mala es la envidía, xiquilla.

  8. Roser Pujol Bigas // 26/07/2019 a les 9:21 // Respon

    Hola, em vull adherir a la plataforma. On m’haig d’adreçar?

  9. Bon dia, cert que molts tribunals miravem la programació en el moment exposar-la. I evidenment quina manca respecte lo del mòbil !! Increible. I altres….
    ARA !!! pels que hem aprovat dir que ha estat una loteria, doncs mira ofen, perque jo, al igual que tots, he currat molt per arribar aquí. I no m’han regalat res.

    • Pem Anc Ete Van Dresito // 03/10/2019 a les 8:42 // Respon

      Chemita

      https://elpais.com/ccaa/2019/10/02/catalunya/1570046072_653595.html

      Bon dia, jo també vull dir la meva. Faltaria plus, quina “m” que vosaltres digueu com si fossin veritats revelades i la resta, com passa a molts centres, la nostra, la meva, la de l’altre i així molts, no va a en lloc.

      On diu com i quan els membres del Tribunal han de mirar la programació? Fins aquí podríem arribar. Però, us heu begut l’enteniment? O és que disposeu d’informació sensible que no es pot publicar, per tema de protecció de dades?

      El respecte o no, no es basa en utilitzar el mòbil, és falta d’educació. El respecte es guanya cada dia dins del rol que jugues, perquè has volgut i ja no hi ha volta enrere, o pots anar enrere, però si com a professió, regna la hipocresia, per motius diversos (tria de matèries, tria de franja horària, tria de matèries i horaris, etc…) trepitjant a tort i dret (no personalitzo amb la persona que suposadament es fa dir Lídia). Que m’entengueu o entenguis si es entres i ho llegeixes.

      Fetes les matitzacions enhorabona, Lídia. Tinguis l’edat que tinguis, tinguis família al teu càrrec o no, visquis on visquis, tinguis els estudis que tinguis, hagis estudiat en la Universitat que haguis pogut (ni ha algunes que diuen que són un bluff, però això és un altre cantar).

      Com tot a la vida hi ha que treballar-s’ho, com diu l’enllaç que he posat (hipervincle).

      Tu estudiaves i d’altres es preocupaven no de l’acordió, no de la Maria ometo el segon nom ja que artísticament utilitzava un nom compost de dos. Alguns i algunes, es preocupaven de la continuïtat dels nomenaments per si no aprovaven, fins aquí correcte. Res a dir, tothom es busca les garrofes, si no te cèntims. Però això és com posar una espelma a Déu i una altra al Diable: anar fent i cuidar els ocellets mascles que la Direcció digui.

      No passa res, cadascú mira d’acord amb el que té, disposa, material o habilitats personals, per dur-s’ho a la boca, al pàrquing, al xalet, al pis, a la casa…O no? No siguem més hipócrites del que som habitualment .

  10. K.N.W. o tot el que es vulgui en l'ordre que es vulgui una menys. // 04/09/2019 a les 15:44 // Respon

    A l’especialitat 621 de Processos Comercials, van oferir 54 places. Només han aprovat 24 personas. 10 de les quals fins la data de finiment de la incripció, només 14 tenen experiència a l’Ensenyament Públic. Fins a 24, manquen 10. Aquestes 10 pot ser ni tenien a posteriori experiència a la Pública, a la Privada-Concertada o a la Privada, ja fos en aquest ensenyament, en Cicles Formatius, en Batxillerat o ESO. O fins i tot a primària. Pot ser era la seva primera feina. Sigui com sigui, motivació, ganes de treballar a prop de casa, no canviar any rere any, la NO submissió a la figura de la Directora o Director, que et signi la proposta de continuïtat,fa que pensar.
    Possiblement tenen més temps per estudiar, però la motivació i la inversió, en temaris, en llibres, en cursets de programació didàctica. I si no es pot seguir fent d’interina o d’interí, de criat o majordom, dels funcionaris, anant picant pedra.
    O també el tema de les rotondes, per a tothom, existeixen clíniques dentals. Ull en dir doncs faria això perque els desitjos es poden torner en realitat.

  11. https://www.meneame.net/story/ha-bajado-tanto-nivel-exigencia-universidad
    Una possible explicació potser el que diu l’enllaç. També hi ha més de cent comentaris.
    La meva visió, que com que cada vegada s’exigeix menys, les i els docents, fan i fem menys.
    A banda NO totes les Universitats exigeixen igual. Un familiar meu, de segon grau, desconeixia que era la comunicació no verbal, el concepte com a tal, ja no dic la definició acadèmica.
    Ens hem confiat, perquè el cicle econòmic, fa que hi hagi més feina. Un bon grapat de ben segur en el sector privat, d’educació o no. Uns altres a l’ensenyament públic, on cada any, al gairebé no convocar-se oposicions, les xifres de mestres i professorat interí, han augmentat significativament. Si es jubilaven 10 professors i convocaven 6 places i així. Recordo que des de 2011 no hi havia una convocatòria amb cara i ulls. A les convocades a 2016 i desenvolupades a 2017 no van quedar places desertes, perque les quantitats eren minses, ridicules.
    En aquestes, ja de partida, en algunes especialitats hi havia menys aspirants o examinands que places pel torn lliure i reserva per aspirant amb discapacitat.
    La crisi econòmica ha fet desaparèixer les acadèmies, les poques o moltes que hi havia de determinades especialitats. Com a molt, a nivell transversal les de programar. D’acord que els sindicats, en una immensa majòria, han fet cursos de programació.
    Les plantilles han envellit, a l’anar fent anys.
    Tot un “caldo de cultivo” per pensar si no aprovo ara aprovaré l’any vinent, d’aquí dos anys,… tot i que si s’és interí els estrís (ganes) per picar pedra es facin malbé (any rere any preparar matèries noves), canviar de centre, fer la pilota per a que em propossin…que no hi ha gens de dolent, però després direm que tenim valors progressistes, que no ens agrada la falsedat…
    Tant de bo aconseguiu alguna cosa.
    Igual que no ho sé, reben mil correus però en el moment de donar la cara i posar negre sobre blanc, cognoms i nom, sou 50 persones.
    L’escalfor del moment, passa.
    A més pletejar val diners.
    Sigui com sigui molta sort i ja anireu informant del que obteniu.

  12. Amb Mas basta, Larry o nom semblant al de pila // 13/09/2019 a les 21:29 // Respon

    https://www.sindicat.net/oposicions/index.php
    Una de dos: o eren molt canyeres en algunes especialitats o bé, ans al contrari, el personal no estudià.
    O també les dues coses, unes eren molt canyeres i d’altres no s’estudia ni gens ni mica.
    Amb més d’un 40% de funcionaris interins, això desmotiva, ja que jo no seré el tonto / jo no seré la tonta que romandré sense interinatge…fins que no el tingueu o no el tingui (jo).

    M’han informat que la plataforma va presentar un recurs d’alçada. El meu pensament és que l’Administració se’l passarà pel folre i d’acord amb la democràcia que tenim, obligarà a les persones afectades a anar als Tribunals. Aquesta acció ja sigui individual o col·lectiva, obliga a gratar-se la butxaca.
    No val estalviar a l’estiu anant a Croàcia per dir un lloc a l’atzar. És una destinació económica.

    Tampoc ens podem escudar en què “no crec en les programacions”, com això de “això no serveix per avaluar als docents en actiu”. Pitjor és que un obté una titolació acadèmica, universitària o no i ja pot impartir FP. Esperar mantingut o anar treballant fins que et cridin de llistes.

    Ens toca estudiar o us toca estudiar i deixar-vos o deixar-nos de rotllos, excuses de mal pagador.

    Bé vaig a passejar el gos o els gossos.

    Apa adéu-siau.

  13. Criado no vetado // 14/09/2019 a les 8:47 // Respon

    https://www.elindependiente.com/economia/2019/07/11/bruselas-oposiciones-interinos/

    Según eso:

    A) Los que tengan una antigüedad entre 10 y 20 años accederán a una seguridad jurídica, si no igual, similar a la de los funcionarios. Habrá que ver que es igual y que difiere.

    B) El objetivo de 2020, ni de coña se cumplirá.
    Habrá que ver si las plazas convocadas cubren de forma holgada a los jubilados. Cabe tener presente los interinos que hay y las previsiones que se jubilen.

    Ya véis que se convocan un porrón de plazas y el personal por las razones humanas o no, no las obtiene. Es lícito, no querer trabajar lejos de casa, comer caliente, poder hacer el aperitivo, hasta el día que te quedas sin empleo por el sistema de propuestas o bien, porque no sacan plaza alguna en el concurso de traslados, porque las cabezas pensantes de turno, sacan muchas plazas para cumplir la norma, de pongamos (no estoy dando ideas, lo sé por mi posición en la profesión) de aquellas especialidades que más interinos hay medido sobre funcionarios de la especialidad o sobre el total de la plantilla de dicha especialidad.

    Así, al funcionario “Avecrem” por lo del anuncio, se cuece (lo de enriquece) no le queda otra que solicitar, implorar una Comisión de Servicio, procedimiento en nuestra querida Catalunya, procedimiento o proceso graciable, ya ni con ni sin anomia, directamente sin regulación alguna.

    Eso si, luego bendecir que muchos funcionarios en la empresa privada no se comerían ni un culín ni un culazo de peonza, pero ellos no aprueban ni a la de tres. Por que son mayores, porque tienen descendientes que esto y lo otro, porque tienen ascendientes que aquello y lo de más allá: las normas eran claras, además de tener capacidad de obrar. A ver si ahora no se tiene comprensión lectora.

    Desde el 2005 hasta 2011 salieron más de 20.000 plazas. Buscarlo a través de webs sindicales o preguntarlo, en serio que no es tan difícil. Apenas quedaron plazas desiertas.

    De acuerdo que hasta 2016, no han vuelto a salir.
    Pero es cómodo, hacer la rosca al “boss” del cotarro o a su “Equipo Directivo” y que cada año me “propongan”.

    Cuantos más interinos, menos democracia.
    Cuantos más interinos, más competencia entre ellos y el resto de colectivos.
    Cuantos más interinos, más plazas vía entrevista, que quizá fomente el amiguismo.

    Para los centros, pienso que es mejor gestionar los interinos, que no rechistarán que funcionarios que han pegado mil barrigazos.

    Corolario: condición necesaria pero no suficiente hay que hacer bien las pruebas de la parte de la oposición: la programación didáctica y su defensa.
    Así mismo, estudiar, no queda otra.

    Espero que tengáis más suerte, los que no la habéis tenido a todas y todos los que habéis estudiado.

    Pero no es de recibo empezar a estudiar en enero cuando ya se sabía las plazas que salían meses antes.

    Y si alguien se ha ofendido, por opinar libremente sin faltar al respeto, pues ya sabe vale para bossa y para boss de un centro, donde la autocrítica es nula y mucho menos la crítica constructiva o destructiva, no quieren oír ni escuchar nada (tengo acceso a mucha información por la posición laboral que ocupo).

  14. 3 y 3 dan 8 // 28/09/2019 a les 10:28 // Respon

    O “El macramé del paripé” o “El paripe del macramé”, dicho y atestiguada dicha conversación por más de una persona, que se presenta además de esta convocatoria en una o dos anteriores.
    Carece de méritos en las anteriores que todas las plazas que dan son concedidas. En las primeras sobre 5 puntos de experiencia acredita 2,5. Respecto a los cursos, a lo sumo puede acumular 2 puntos más. Con 4,5 puntos se entraba. En las otras se cambia el baremo de la experiencia, y se queda con el culo, mono o feo, limpio o sucete al aire.
    En las otras convocatorias como salen pocas plazas, decide no presentarse alegando que las plazas están dadas. No se entiende tanta clarividencia, porque ahora, en 2019 se presenta, y luego dice lo del macramé vs. paripé. Que puede decir lo que quiera. Como ahora afirma que no se presentará nunca mais (mira masalio en Galego). Cuando se quede sin trabajo, ojo con lo que desea, porque sucede. Como tiene todos los dientes, pues no le importa apostarse en una rotonda, en su población o en otras colindantes, ya sea con una sillita de terraza. Lo dejo ahí pero si lo negará que agonizará sin morfina por mentirosa envidiosa complusiva. Además tanta clarividencia, el tercer ojo, seguro que está ya amoldado a lo que venga o pueda venir.
    No se es ni mejor ni peor profesorado de enseñanza secundaria especialidades 500 ni profesorado técnico de formación profesional especialidades 600 por el mero hecho de aprobar. Desde inscribirse en la convocatoria, pagar las tasas si corresponde, si no nos vamos de vacaciones el 1 de julio, preparar con tiempo el temario, desde adquirirlo a ir cuando en su momento antes de la crisis habían academias a las cuales había que personarse físicamente para recibir los conocimientos o bien, si no, no haberte cambiado de piso, si fuera el caso, o de coche, y buscar una buena preparadora o preparador. Más cara está opción delante de la de la academia de preparación, que al ser en común sale más barato. También aprender todo lo relativo a la programación didáctica. Que no se quiere hacer, buscar a alguien que la haga, que nos la venda, adaptada a lo que se pretende defender. A mi ni yendo encoquetada o encoquetado, ya sin tabique nasal, no se me ocurriría pedirla a otro aspirante, dado que si no se conoce a que tribunal se le va a asignar, pues eso, al final puede que coincidan, y al defenderse primero la programación didáctica, caerían los dos aspirantes (hombre 1 y hombre 2, mujer 1 y mujer 2 o mujer 1 y hombre 1). A parte de tener la cara de cemento armado, el que hace o la que hace la petición, seria de persona que no se encuentra en sus cabales dejársela. Incluso rayando la oligofrenía, porque sin ser mejor ni peor, idea ya desarrollada anteriormente, es conseguir en este mundo de mierda o mierda de mundo (extensible a todo, no a la profesión ni a la Formación Profesional, ni de aquí solo (entender aquí como se quiera) ni fuera de aquí. Que si la cosa se pone chunga, se cerraran grupos, se aumentará la ratio alumnos por clase, se bajará de nuevo el sueldo, se aumentarán las horas lectivas. Ellos hacen porque nosotros (el colectivo yo no, me autoconsidero etiquetada o etiquetado renegada o renegado. Pues eso, idea tener seguridad en el empleo.
    Tampoco se debe decir sin pruebas, dado que es una falta enorme de respeto que las plazas están dadas, que el macramé ha sido puro teatrillo el montajillo para dar las plazas, que el paripé de la serie televisiva para que al final editada sale lo que vemos en nuestras casas y así, ni pensamos ni nos movilizamos ni por nada ni por nadie (eso vosotros y vosotras).
    Tanta envidia, hay artículos científicos que avalan lo que ahora diré, no es ni una fake news ni del corazón o de otra zona del cuerpo, fuck news, de la jodienda que no tiene de momento enmienda. Pues sí, salen berrugas, pecas y manchas en la piel, tanto en zonas visibles como no visibles, si la ropa que se lleva las tapa. En la cara, no se pueden tapar, porque haceros una idea de una persona que tenga mucho de una o de las tres cosas, lo envidiosa que es.
    También deja en mal lugar, esos comentarios a las aspirantes y a los aspirantes (se miro tres temas y luego como el Tribunal estaba a 5 paradas de metro de donde durmió esa noche acabo de mirarse un cuarto tema), o otros más fuertes (se lavo la ropa interior, por si pasaba el tara tarará, que no vieran que estaba sucia de parte de deposición sólida o impregnada la substancia liquida). O tanto si sabia coser (autoconsumo) como si no (buscaría que alguien lo hiciera), que le cosiera tanto en blusas, camisetas de manga larga (dado que los procesos selectivos cuando se desarrollan en temporada estival) unas buenas coderas. Lo mismo en los pantalones, nada de bermudas, pantalón largo, pues unas buenas rodilleras. Eso lo hemos escuchado más de una y de dos personas, seamos o no del mismo género, sexo, del que lo espeta (lo espeta porque más pronto que tarde lo petarán a él o la petarán a ella).
    Y doble falta de respeto, a quien en ocasiones anteriores, aprobó aquí y fuera de aquí, primer caso o aprobó y por falta de méritos no fue seleccionada aprobando en este último caso, con plaza en estas oposiciones.
    El gravísimo hecho de ir a ofrecer tus servicios a otros centros, entrando los centros en competencia feroz, hoy favorece al personal eventual que por las causas que sea, o no quiere examinarse e intentar aprobar o examinándose o no llega o no se esfuerza lo suficiente. Ahora bien, dirán que total por aprobar un examencito, a mi me desplazan o me quedo sin trabajo, por el tema de la gestión de la bolsa y tengo que ir a la rotonda muchas más horas. O también, aquello de, por el capricho de una/un funcionaria/o que quiere cambiar de plaza, pues eso, a mi me mueven. Los demás no tenemos la culpa, de la actual LEC, de su despliegue legislativo con sus respectivos decretos, el tema de perfiles, de plazas estructurales, que las direcciones prefieran o funcionarios en expectativa de destino o PP en el argot o interinas/nos o funcionarias interinas o funcionarios interinos, en puridad de argot técnico. Unido a la gestión de la bolsa, que ya no rige el número, solo ante los casos de elección. Pero si no Comisiones de Servicio, Funcionariado en Expectativa o Propuestos van por delante de las elecciones. Las elecciones quedan para el final.
    Corolario: si has leído todo, contesta, rebate y/o saca positividad de mis palabras (la negatividad y la envidia es de los que no han aprobado y de las que no han aprobado) estudiando a última hora, por no querer informarse, por temas familiares (desde que NO pasa absolutamente nada si se tiene dinero o propiedades o objetos que se conviertan en dinero y que tanto si vivimos solos o en pareja o en más que una pareja, si nos cansamos de hacer de peonza, centro, materias, compañeras y compañeros, nos retiren y a los 67 años cobrar lo que nos toque. Eso si ver requisitos de la pensión. Si no hay que apechugar con lo que venga: que hoy te ofreces sin ser funcionario o funcionaria, mañana esa plaza que cuando apruebes querrías que fuera tuya, la directora o el director de turno, igual sí o igual no, no la saca.

  15. Laura Bar-Azac Ervant // 06/10/2019 a les 13:11 // Respon

    Hola, jo també vull dir-hi la meva. Que no és la teva. Ni és la seva.
    Us poso un enllaç, veig que el temita està de moda, no com a concepte estadístic, sinó que tothom aporta el seu gra de sorra, que no de zorra (guineu en català, per si no ho sabíeu).
    https://n9.cl/1s2f
    Convocatòria rere convocatòria, ens anem envellint.
    Tenim més arrugues, més canes en el cas de tenir pèls, menys ganes de triliri o bé, les mateixes, se surti o no de l’armari a l’Institut per fer bonifetes o malifetes, sense pensar en les conseqüències passat cert temps de 6 a 9 mesos, aproximadament.
    També convocatòria irregular darrere convocatòria irregular, m’estic referint al temps, perquè des de 2005 fins a 2011 va haver-hi i ara des de 2016 fins a 2022 sortiran 15658. Altra cosa és que no aprovem, aproveu, aprovis, aprovin, etc…més 300 més de 2016.

    I sempre amb la cançó de Mariscos Recio mayorista no limpio pescado. ¿Comor? Si la d’impugnació.
    Primer es pot anar, si voleu a reclamar a Vía Augusta, per escrit. A on estava abans la IBM, si paradoxal, que alumnat i professorat que reben i imparteixen docència en barracons escolars i ells instal·lats on viu la pijiriqui del Baix (Camp, Llobregat, Penedès, on volgueu), que es posa perfum com si la resta oloressim a aixella podrida farcida d’all.

    O bé anar a la via judicial, per la qual cosa, us informo del que no té res a veure Madrit, el Depart en sí, si no la Xene com a futur govern republicà on diuen que primer són les personas, que és una trola més gran que les xifres de fracàs escolar, que ja passen de castany obscur.
    Obro cometes que no la meva boqueta:
    “II. La taxa judicial. La llei 10/2012 de 20 de novembre ha introduït una nova taxa: la polèmica “taxa Gallardón”. Afortunadament els funcionaris de carrera n’estem exclosos -la llei parla literalment d’exempció per als funcionaris públics en defensa dels seus drets estatutaris-. Però a partir d’ara la resta dels empleats públics, els substituts per exemple, sí que hauran d’abonar 200 € per interposar un procediment abreujat – és a dir, per defensar-se d’un expedient disciplinari, reclamar un sexenni, un complement de tutoria, un concurs de trasllats- i 350 € per un procediment ordinari – impugnació d’oposicions, responsabilitat patrimonial de l’Administració, o un recurs contra MUFACE-. L’apel·lació d’aquests procediments davant el Tribunal Superior de Justícia comportarà l’abonament d’una taxa de 800 €.”

    Doncs si díeu o diem, o dic, o dius, o direm, o direu, etc… que sou 300 persones agreujades, a 350 eurazos de bellón (són de 3 a 4 dies de vaga que no faig, no fas, no fa, no fem, no féu o no fan) tampoc són tants i tants diners.

    Penso, pensa, pensa, pensem, penseu, pensen, tot el que t’estalvies amb les noves taxes d’estudis universitaris, segons quina edat en anticonceptius, per que allò que penses ha marxat, etc… doncs tampoc es tanta pasta. Però després no demanis el temari de franc: paga’l poca solta.
    Que ets més garrepa que ballar un xotis a la festa major de la teva vila, a les acaballes de setembre, o a l’inici de setembre o al més de juny i inici de juliol.

    Algú us ho tenia que dir: no valdrà per a res.
    Hi ha molta gent intel·ligent que ja està estudiant perquè saben que això reventarà, tocarà fons i algunes i algunes, ni amb finançament ni sense per molt dir mig en broma o mig en serio, que no saps mai les paraules les càrrega el Diable: “doncs bé, em tiraré al carrer, al que em demani, en una cuneta”.
    La cosa està molt “axuxa” i ni és tan fàcil, ni és diners fàcil i amb o sense papers per a tothom, hi ha molta competència atenent al que diuen estudis del tema.

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.


*