Close Menu
El Diari de l'EducacióEl Diari de l'Educació

    EL més llegit

    Què diuen les i els docents dels seus problemes

    Pablo Gutiérrez de Álamo

    L’art de celebrar amb art

    Inma Buñuales Rodriguez

    “Històries de l’escola”: una mirada sobre l’educació a Catalunya

    Yeray García

    El teu cervell és major d’edat?

    Laura Chaparro - Agencia Sinc

    El Pacte Nacional per la Llengua no canvia el model d’ensenyament de les llengües

    Martí Teixidó
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Facebook X (Twitter) Instagram
    El Diari de l'EducacióEl Diari de l'Educació
    COL·LABORA
    • Escola
    • Joventut i infància
    • Universitat
    • Llengua i Cultura
    • Comunitat
    • Opinió
    • Blogs
    El Diari de l'EducacióEl Diari de l'Educació

    Actualitat
    Rebuig de la comunitat educativa a la sentència del Suprem

    Redaccióoctubre 14, 20198 Mins Read
    Twitter Bluesky Facebook LinkedIn Telegram WhatsApp Email Copy Link
    Segueix-nos
    X (Twitter) Instagram LinkedIn Telegram Facebook RSS
    Estudiants universitaris manifestant-se avui pel centre de Barcelona en rebuig a la Sentència del Procés
    Share
    Twitter Bluesky Facebook LinkedIn Telegram WhatsApp Email Copy Link

    Som una Fundació que exercim el periodisme en obert, sense murs de pagament. Però no ho podem fer sols, com expliquem en aquest editorial.
    Clica aquí i ajuda'ns!

    Rosa Sensat. L’associació de mestres expressa la seva solidaritat amb els condemnats i considera la resolució judicial “injusta i desmesurada” i “no ajudarà a resoldre el conflicte”. “Perquè els futurs responsables de les nostres institucions siguin persones educades en els valors de la participació i el diàleg, i no ens condueixin mai més al punt en què ens trobem avui”, afegeix.

    ACUP. L’Associació Catalana d’Universitats Públiques recorda que ja va criticar l’empresonament dels líders independentistes i ara reitera “la nostra indignació per la situació que es viu a Catalunya, així com la nostra preocupació per les circumstàncies personals que viuen les persones afectades per la sentència”. Des de l’ACUP es fa una crida al diàleg entre tots els actors polítics “per buscar al més ràpidament possible una sortida al conflicte polític que vivim, que pugui ser assumida per una àmplia majoria de la ciutadania catalana. Només mitjançant el reconeixement i el respecte de l’altre i del seu dret a defensar les seves idees, sempre de forma democràtica i pacífica, podrem trobar el camí de sortida a un conflicte que en cap cas hem de permetre que esdevingui crònic i pugui acabar causant fractures socials irreversibles”.

    Fundesplai. La Fundació Catalana de l’Esplai es fa seu el comunicat emès per la Taula d’entitats del Tercer Sector en el qual es qualifiquen de “desproporcionades i injustes les penes imposades” i es fa una crida a la mobilització cívica. “Consideren que la sentència del Suprem s’allunya clarament del que reclama la majoria de la societat catalana i que contribueix a la fractura social”, diu aquest comunicat.

    USTEC. El sindicat majoritari entre els docents del sector públic reprodueix el comunicat de l’Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC, del qual és membre), en el qual s’exigeix “la llibertat de totes les preses polítiques” i s’anima als afiliats a participar en “totes les mobilitzacions en defensa dels drets i les llibertats”. La IAC és, juntament amb la I-CSC, un dels sindicats convocants de la vaga general de divendres vinent.

    CCOO, UGT, I-CSC, USOC… Gairebé tots els sindicats de classe, que compten també amb una forta presència entre el professorat, de la pública i la concertada, han firmat el manifest unitari impulsat per lafede.cat en el qual es denuncia les “greus conseqüències que té la sentència per la normalitat política a Catalunya”, s’advoca pel diàleg i es fa una crida a participar en les mobilitzacions. Els signants d’aquest manifest, que ja són unes 200 entitats (moltes de les quals vinculades al món de la infància i l’educació), també han convocat una manifestació de rebuig pel dissabte 26 d’octubre.

    Escoles cristianes. Diverses entitats vinculades al cristianisme, entre els quals diverses congregacions dedicades a l’ensenyament com Escola Pia, Cor de Maria o Vedruna, han emès un comunicat conjunt en el qual titllen la sentència de “greu atemptat contra els principis democràtics essencials de la nostra societat”, “greu violació de drets humans dels afectats” i “pas endarrere per a la resolució del conflicte polític que afecta Catalunya”. Els firmants insten també els diversos actors a “un procés multilateral de diàleg polític que permeti avançar cap a una resolució justa, democràtica i duradora”.

    Escoles cooperatives. Comuniquen que suspenen totes les activitats d’aquesta setmana en desacord amb la sentència del Suprem. “Per a les escoles cooperatives, els valors de la democràcia, la participació, la llibertat són essencials. Aquesta sentència els malmet profundament. Tot i això,  continuaran treballant i educant amb la voluntat de transformar la societat, donant eines a l’alumnat perquè esdevinguin ciutadans crítics i socialment responsables”, diuen en un comunicat.

    FMRPC: La Federació de Moviments de Renovació Pedagògica considera que la sentència suposa “un pas enrere” i “posa en perill la convivència, la normalitat política i la qualitat democràtica del nostre país”. “Ens refermem en impulsar i practicar una educació en favor del diàleg, l’entesa, els drets humans i civils i els valors democràtics”, afegeix la Federació en el seu comunicat.

    Associació de Cases de Colònies i Albergs de Catalunya. També mostra el seu rebuig i preocupació en un comunicat.

    Col·legi de Doctors i Llicenciats: La Junta de Govern del Col·legi emet un comunicat en el qual manifesta “el nostre desacord amb la sentència” i reclama “la llibertat dels nostres líders polítics i civils empresonats”. La sentència no resol res, afirma, mentre que “la resposta política encara l’esperem”.

    ACELLEC. L’Associació Catalana d’Empreses del Lleure, l’Educació i la Cultura també lamenta “la injustícia i duresa de les penes imposades” i demana que s’obri una via de diàleg. “La sentència és la culminació extrema d’un conflicte que mai no hauria d’haver arribat als tribunals”, diu l’entitat en un comunicat.

    Editorial Graó. S’ha adherit al manifest Per una solució política per Catalunya, impulsat de l’Associació de Publicacions Periódiques en Català (APPEC), de la qual és membre com a editora de les revistes Guix i Aula de Secundària, entre altres. “Instem a totes les forces polítiques catalanes i espanyoles a cercar i trobar una solució viable que permeti la llibertat de les persones empresonades i que torni el conflicte a l’àmbit exclusiu de la política”, diu aquest manifest.

     

    Diverses entitats comuniquen també han expressat el seu rebuig a través de Twitter, així com la cancel·lació d’actes previstos avui o al llarg del pròxims dies.

    Ens manifestem davant la injustícia: Defensem les llibertats democràtiques, el diàleg i els drets de protesta pacífica. #SentènciaProcés pic.twitter.com/pu02WUK6f8

    — Fund. Jaume Bofill (@FundacioBofill) 14 d’octubre de 2019

    Per motiu dels resultats de la #SentenciaProces, Esplais Catalans tanquem avui les nostres oficines per poder unir-nos a les mobilitzacions i mostrar el nostre total rebuig. #LlibertatPresesPolitiques #LlibertatPresosPolitics #OmplimElsCarrers

    — Esplais Catalans (@esplaiscatalans) 14 d’octubre de 2019

    L’educació és la màxima dipositària dels valors de la civilitat, la llibertat i la democràcia. @Edu21_cat com entitat al servei de l’educació, avui es referma més que mai fidel al poble de Catalunya i a la seva llibertat.

    — Edu21 (@Edu21_cat) 14 d’octubre de 2019

    🔴⚠️Amb motiu de la #SentenciaProces,
    s’han CANCEL·LAT els actes #AturemLaLLeiAragonès previstos per demà a: #LesCorts#Reus pic.twitter.com/C5ZFfOH1Zj

    COMUNICAT 📢

    Democràcia i participació són valors que la @FaPaCcat sempre ha defensat en el seu camí cap a una educació -i una societat- més justa.

    Per això ens oposem a una #SentenciaProces que criminalitza l’activisme, castiga la participació i atempta contra la democràcia.

    — FaPaC (@FaPaCcat) 14 d’octubre de 2019


    — Escoles Cooperatives (@EscolesCoop) 14 d’octubre de 2019

    El CEESC ens sumem al manifest conjunt de més de 100 entitats i organitzacions de la societat civil catalana per mostrar el rebuig a la #SentenciaProces

    “Davant la sentència del Procés. Una crida a la llibertat com a espai de consens”

    Pels drets i les llibertats @Lafede_cat https://t.co/s6qSUHxdTl

    — CEESC (@ceesc_cat) 14 d’octubre de 2019

    Més de cent entitats socials manifestem el nostre rebuig a la sentència venjativa d’un judici sense garanties que trepitja drets i llibertats democràtics#SentenciaProces #Llibertatpresospolitics pic.twitter.com/OvIeh9MhhN

    — Centre UNESCO de Catalunya (@Unescocat) 14 d’octubre de 2019

    Ara mateix, les @CCOOeducacio som a plaça Sant Jaume per expressar el nostre rebuig a la sentència, juntament amb altres entitats socials de Catalunya. https://t.co/p4vDMYkIm3

    — manel pulido (@mpulidogu) 14 d’octubre de 2019

    Els Centres d’Esplai sempre hem educat en valors com la democràcia, la justícia, la llibertat i el compromís ciutadà. Des d’@esplaisMCECC mostrem la nostra decepció i indignació per la sentència emesa pel TS, una vulneració als drets humans, socials i polítics🎗 #SentènciaProcés pic.twitter.com/EiUV6jeKoe

    — MCECC (@esplaisMCECC) 14 d’octubre de 2019

    Des d’#ElLlindar ens adherim al manifest de la @Taula3sector i @LaConfederacio a través del qual es manifesta el desacord amb la sentència dictada pel Tribunal Suprem.#SentenciaProces https://t.co/anHY0Oxxpq

    — Fundació El Llindar (@ElLlindar) 14 d’octubre de 2019

    La Junta de Govern COPEC s’adhereix al manifest de rebuig a la #SentenciaProces, suscrit x entitats socials, educatives, culturals, patronals i sindicats, que alerta d les conseqüències s/ els drets d la ciutadania i instant a trobar el camí del diàleg i fi de la judicialització https://t.co/Qr5Gxgflha

    — Col·legi de Pedagogs de Catalunya (@CopecPedagogs) 14 d’octubre de 2019

    COMUNICAT 📢

    Democràcia i participació són valors que la @FaPaCcat sempre ha defensat en el seu camí cap a una educació -i una societat- més justa.

    Per això ens oposem a una #SentenciaProces que criminalitza l’activisme, castiga la participació i atempta contra la democràcia.

    — FaPaC (@FaPaCcat) 14 d’octubre de 2019

    Des de la Federació de Serveis Públics de la UGT, compartim les paraules de la @ugtcatalunya sobre la sentència. #DretsiLlibertats #UsVolemaCasa https://t.co/BxiyXJB4Si

    — Serveis Públics UGT (@fespcat) 14 d’octubre de 2019

    Una sentencia dura i injusta que ens allunya encara més del camí de les solucions. Tot el suport a condemnades i famílies.

    — Seminari d’Educació (@SeminariItaca) 14 d’octubre de 2019

    Aquests dies estem rebent demandes sobre com tractar l'actualitat del Procés a les aules. Us pot ser útil la guia "Discrepància Benvinguda"https://t.co/Gf2Yc357QG pic.twitter.com/mFDG6EDXWB

    — Escola Cultura Pau (@escolapau) 16 d’octubre de 2019

    Si t'agrada aquest article, dóna'ns suport amb una donació.



    Justícia mobilitzacions procés sobiranista Tribunal Suprem
    Share. Twitter Bluesky LinkedIn Facebook WhatsApp Telegram Email Copy Link
    Previous Article
    Actualitat
    La persecució de les germanes Úriz Pi per lluitar per la renovació pedagògica feminista
    Next Article
    Opinió
    Serà difícil…
    Redacció
    • X (Twitter)

    Related Posts

    Reportatge
    Vull Català, aprendre i ensenyar català a través de la ràdio

    maig 13, 2025

    Opinió
    L’Anella Verda: pedalar cap a un futur sostenible

    maig 7, 2025

    crònica
    “Històries de l’escola”: una mirada sobre l’educació a Catalunya

    maig 6, 2025
    Leave A Reply Cancel Reply

    SIGNA

    Per un debat educatiu responsable i respectuós.

    MÉS INFORMACIÓ

    • Escola
    • Joventut i infància
    • Universitat
    • Llengua i Cultura
    • Comunitat
    • Opinió
    • Blogs
    • Escola
    • Joventut i infància
    • Universitat
    • Llengua i Cultura
    • Comunitat
    • Opinió
    • Blogs

    Vols rebre el butlletí setmanal del Diari de l’Educació?

    QUI SOM?

    Fundació Periodisme Plural

    ISSN 2339 - 9619

    ON SOM?

    Carrer Bailén 5, principal.
    08010, Barcelona

    El Diari de l'Educació

    CONTACTA'NS

    Ana Basanta
     
    abasanta@periodismeplural.cat
    redaccio@diarieducacio.cat
    publicitat@periodismeplural.cat
     
    Telèfon:
    932 311 247

    CONNECTA

    X (Twitter) Instagram Facebook RSS

    AMB EL SUPORT DE

    • Qui som?
    • Consell assessor
    • Catalunya Plural
    • Fundació Periodisme Plural
    • El Diari de la Sanitat
    • El Diari del Treball
    • Qui som?
    • Consell assessor
    • Catalunya Plural
    • Fundació Periodisme Plural
    • El Diari de la Sanitat
    • El Diari del Treball

    El Diari de l’Educació, 2025

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.