L’educació pública s’aturarà el 16 de maig si no milloren les condicions laborals

Cinc sindicats amb representació a l'ensenyament públic han anunciat que convocaran els mestres i professors a secundar una vaga dijous 16 de maig si el Departament d'Educació no atén un seguit de demandes relacionades amb la millora de les condicions laborals.

Redacció - El Diari de l'Educació
 
 
 

Els representants sindicals, en roda de premsa | Foto: CCOO

Representants dels sindicats Ustec-Stes, CCOO, Intersindical-CSC, Aspepc-SPS i UGT han convocat una roda de premsa aquest matí per anunciar que convocaran vaga el 16 de maig si en les properes setmanes el Departament d’Educació no s’asseu a negociar un calendari per revertir “les retallades que es van aplicar de forma «extraordinària» des del primer moment de la crisi”. CGT és l’únic sindicat que encara no s’ha sumat a la crida perquè no ha tingut temps de debatre-ho internament.

El 29 de novembre passat ja hi va haver una vaga a l’ensenyament públic, bàsicament pels mateixos motius (encara que en aquella ocasió els convocants eren Ustec, Aspepc i CGT), i també el mes de febrer hi va haver una setmana de mobilitzacions i tancades a centres amb idèntiques reivindicacions, en aquest cas convocades per l’Assemblea de Treballadors de l’Educació Pública de les Comarques de Barcelona (amb el suport d’Ustec, COS, CGT i Fapac).

Aquesta és la “plataforma reivindicativa” que plantegen ara els sindicats:

1. Restabliment de l’horari lectiu anterior a les retallades per a tot el personal d’aplicació al curs 2019/20 com a reivindicació irrenunciable. Recuperació de l’horari de permanència del professorat de Secundària.

2. Reducció de les ràtios. Cap tancament de grups a la Pública.

3. Retorn d’altres condicions retallades com: la precarietat laboral als centres educatius (conversió dels terços de jornada en mitges jornades i estabilització personal interí i substitut), retorn al caràcter lectiu de les dues hores de reducció al personal major de 55 anys, increment del personal de suport educatiu per atendre la diversitat, recuperació del poder adquisitiu perdut incloent també el retorn al reconeixement del primer estadi de 9 a 6 anys, Formació Professional pública i de qualitat, retirada del Decret de Plantilles (39/2014), etc.

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.


*