Rigau torna a plantar Wert pel decret sobre les llengües vehiculars

La consellera no assistirà a la conferència sectorial d'aquest dimecres a Madrid per la negativa del ministre de posposar la validació del decret de la LOMCE que preveu que el castellà sigui llengua vehicular a les aules.

Redacció - El Diari de l'Educació
 
 
 

Irene Rigau. Foto: Barcelona.cat

Irene Rigau. Foto: Barcelona.cat

La consellera d’Ensenyament de Catalunya, Irene Rigau, ha pres la decisió de no assistir aquest dimecres a la conferència sectorial d’Educació que convoca el ministre José Ignacio Wert a Madrid. Serà la segona vegada que la consellera plantarà el titular d’Educació espanyol -ja ho va fer el 4 de desembre del 2012, quan es va aixecar de la taula durant la mateixa reunió sectorial-.

El gest de Rigau es deu a que està previst que en la conferència de demà les diferents comunitats autònomes validin el reial decret que desenvolupa els aspectes relacionats amb les llengües vehiculars dins de la LOMCE. Entre altres qüestions, el decret preveu que la Generalitat haurà de garantir escolarització pública amb el castellà com a llengua vehicular, i que si no ho fa haurà de pagar la matrícula a centres privats a les famílies que ho demanin.

Segons ha avançat TV3 , la consellera hauria demanat que s’ajornés la conferència per obrir un procés de negociació, però Wert s’ha negat a acceptar-ho, de manera que Rigau ha optat per quedar-se a Barcelona en senyal de protesta.

La decisió de Rigau l’ha fet pública el portaveu del Govern de la Generalitat, Francesc Homs, que ha denunciat que aquest decret busca “la imposició” d’un model i no “l’acord o les vies de diàleg”, i que “obre la porta a relegar el català” en el futur.

La llei Wert preveu que les famílies catalanes que vulguin escolaritzar els seus fills amb el castellà com a llengua vehicular tinguin una oferta pública disponible adequada a les seves demandes. Si això no passés, poden matricular-se en centres privats i passar la factura al Ministeri, que després ho deduirà del finançament de la Generalitat.

 

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.


*