Els dies 13, 14 i 15 de juny un total de 33.398 estudiants es van presentar a les proves d’accés a la universitat (PAU). D’aquests, 28.782 es van examinar de la fase general i 4.616 només de la fase específica. La nota mitjana de PAU d’aquests estudiants és de 6,644,mentre que la nota mitjana de l’expedient de batxillerat ha estat de 7,42. La nota mitjana d’accés a la universitat, que es calcula en base al 60% corresponent a l’expedient de batxillerat i el 40% restant a la nota de la fase general de les PAU, ha estat de 7,111.
A banda, un total de 3.238 van realitzar els dos examens per accedir a un grau d’Educació, i d’aquests han estat declarats aptes 1.914, segons ha informat avui la Secretaria d’Universitats i Recerca. L’any passat, el primer en què es va fer aquesta prova, van suspendre el 29% dels presentats. Aquest any aquest percentatge s’eleva al 41% (40,89%). Aquesta ha estat la distribució dels resultats segons cada universitat.
Més de 500 alumnes amb més d’un 9
En aquesta convocatòria la nota més alta és d’un 9,90 i l’han obtinguda dues noies: una, alumna de Tarragona, que ha cursat estudis en un centre concertat de la mateixa ciutat, i una alumna, resident a Barcelona, que ha cursat estudis en un centre públic de Girona.
Amb un 9,8, hi ha tres estudiants de la demarcació de Barcelona (9,8), concretament de Canet de Mar, Barcelona i Terrassa. Aquesta mateixa nota l’han obtinguda també tres estudiants de la demarcació de Girona (dels municipis de Girona, Banyoles i Preses). La nota més alta de Lleida (9,7) correspon també a una noia, estudiant d’un centre concertat de la capital del Segrià. E
Enguany hi ha 520 alumnes, 314 noies i 206 nois, que rebran la distinció que atorga el Govern de la Generalitat als estudiants amb una nota igual o superior a nou en la fase general de les PAU. L’acte de lliurament tindrà lloc el proper 20 de juliol a Barcelona.
Els estudiants poden consultar el resultat de les proves a través del portal https://accesuniversitat.gencat.cat. En el moment de la consulta dels resultats ja es pot descarregar el document personal acreditatiu de les qualificacions dotat amb un codi segur de verificació. Aquest document és necessari per formalitzar la matrícula universitària, un cop s’hagi fet l’assignació de places.
Noves ponderacions PAU 2020
Segons informa Universitats, el sistema de ponderacions per calcular la nota d’admissió als graus universitaris introduirà canvis de cara a l’any 2020. La principal novetat és que les matèries de modalitat que serveixen als estudiants per pujar nota en l’admissió deixen d’estar adscrites a les cinc branques de coneixement (Arts i Humanitats, Ciències Socials i Jurídiques, Ciències, Enginyeria i Arquitectura, i Ciències de la Salut), en què inscriuen els Graus universitaris.
Aquesta novetat permet una major flexibilitat a les universitats per determinar quines assignatures tenen més pes per accedir a una determinada titulació. En base a això, les universitats han acordat en el marc del Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC) un nou quadre de ponderacions on, com a mínim, hi ha per a cada Grau tres matèries de modalitat que ponderen el màxim coeficient possible (0,2).
Així mateix, per garantir l’equitat del sistema d’accés universitari a Catalunya, totes les universitats mantenen la mateixa ponderació en tots els títols de grau d’idèntica denominació. És a dir, en totes les titulacions de Dret que ofereixen les diferents universitats catalanes, ponderen amb el mateix pes les mateixes assignatures de modalitat.