El carnaval del Lola Anglada de Badalona reivindica un institut al seu antic edifici

L'anterior edifici del centre està abandonat des de fa mesos tot i ser protegit. Els veïns i famílies temen pel seu deteriorament i demanen que s'hi ubiqui un institut.

Tomeu Ferrer
 
 
 

Rua de Carnestoltes del Lola Anglada de Badalona.

Rua de Carnestoltes del Lola Anglada de Badalona.

Carnestoles és temps de festa i per a algunes escoles, temps de reivindicacions. A Badalona la comunitat educativa del col·legi Lola Anglada ha aprofitat la rua d’aquest divendre per reclamar la rehabilitació de l’antiga escola i que en aquell lloc s’hi habiliti l’institut que el barri reclama.

L’escola Lola Anglada està situada al barri badaloní de Canyadó i dóna servei educatiu a una àmplia zona on hi ha el barri de Casagemes i també part del barri de Pomar. L’equipament del centre escolar és nou; l’edifici històric de l’escola fa anys que està tancat. Es tracta d’una immoble construït a la dècada dels 30 del segle passat. La gent d’aquesta part de Badalona voldria que es restaurés i que en aquest espai s’hi ubiqués un institut d’educació secundària, ja que actualment els nois que acaben la primària en aquests barris han d’anar a l’institut La Llauna, situat al centre de la ciutat, o a l’Institut Pompeu Fabra també allunyat de la zona.

Precisament per reclamar el nou institut al barri, els pares i mares dels nens i nenes de l’escola Lola Anglada han organitzat aquest divendres una rua de carnaval en la qual moltes de les disfresses eren de treballadors de la construcció. Sovintejaven els cascs i les armilles reflectants. Si al principi de la marxa reivindicativa només hi havia unes 300 persones, a poc a poc es va anar sumant gent fins a superar de llarg les 600 persones.

La comunitat educativa d’aquests barris reclama que l’edifici històric sigui reformat i al seu interior s’hi ubiqui l’institut que vol en barri. Els veïns de la zona s’estimen molt l’antiga escola i no volen que en quedar en desús es deteriori i es faci malbé. Recorden que al mateix barri hi ha un altre immoble protegit, l’antiga fàbrica Piher, que en quedar abandonada s’ha deteriorat greument.

Per aconseguir els seus objectius els veïns dels barris badalonins han instat el consistori i el Parlament de Catalunya que dotin de fons per arranjar l’Escola Lola Anglada, però, tot i que les mocions han estat aprovades en les dues instàncies polítiques no ni ha fons pressupostats.

Albiol no rep l’AMPA

Però és que ni l’escola nova situada a pocs metres de l’antiga, se salva dels problemes, com està situada a l’interior del parc de Ca l’Arnús, necessitaria que els accessos fossin arranjats, i fins i tot quan es fa fosc alguns pares s’han queixat de problemes d’accés per falta d’il·luminació. L’AMPA ha intentat reunir-se amb el consistori de Badalona per fer-li arribar les queixes i problemes, però tot i presentar diverses instancies, l’ajuntament encara no els ha rebut, i la primera petició data de juny de 2014. Per això, les mares i pares han decidit que cada setmana recolliran signatures per a presentar també setmanalment instàncies reclamant la reunió, segons explica Marc Garcia, de l’associació.

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.


*