Som una Fundació que exercim el periodisme en obert, sense murs de pagament. Però no ho podem fer sols, com expliquem en aquest editorial.
Clica aquí i ajuda'ns!
Gener
L’article més llegit el mes de gener del 2023 tractava sobre l’educació emocional, un assumpte que sense dubte forma part del dia a dia de l’escola i de la vida
Què hi ha darrere l’educació emocional. Per Rosa Cañadell
Febrer
L’ús de les plataformes digitals en l’educació, amb els seus pros i contres, alertava sobre la “desprofessinalització” del sector.
Desprofessionalització en el món educatiu. Per Josep Callís i Franco
Març
Un qüestionari a la portaveu nacional d’USTEC·STEs(IAC), Iolanda Segura, amb motiu de les eleccions sindicals a l’escola pública, destacava l’infrafinançament crònic a educació.
Iolanda Segura (USTEC): “La tasca pedagògica i l’atenció a l’alumnat és la nostra prioritat”. Per Ana Basanta i Víctor Saura
Iolanda Segura (USTEC): “La tasca pedagògica i l’atenció a l’alumnat és la nostra prioritat”
Abril
La sociòloga Aina Tarabini explicava en una entrevista que les desigualtats socials superen les desigualtats escolars.
Aina Tarabini: “Els professionals dels centres de màxima complexitat són uns herois”. Per Ana Basanta
Aina Tarabini: “Els professionals dels centres de màxima complexitat són uns herois”
Maig
La directora del centre de lideratge educatiu LID Barcelona, Anna Jolonch, destacava la necessitat d’invertir en el professorat per millorar el sistema educatiu i l’aprenentatge de l’alumnat.
Anna Jolonch: “Hem de posar l’accent en el lideratge pedagògic dels centres”. Per Ana Basanta
Anna Jolonch: “Hem de posar l’accent en el lideratge pedagògic dels centres”
Juny
Contes, còmics, novel·les juvenils, històries fantàstiques, infants com a protagonistes i personatges entranyables són alguns dels ingredients d’aquesta selecció de lectures.
Llibres que estimulen la lectura. Per Ana Basanta
Juliol
Com preparar el curs vinent durant l’estiu de forma conjunta i presencial amb l’equip docent és el nucli d’aquest article.
Què passa amb el mes de juliol? Per Laura Prat i Sergi Bertran
Agost
Entrevistem la comissió executiva de l’associació de mestres Rosa Sensat, formada per Mar Hurtado, Eva Sargatal i David Pujol per parlar de biblioteques escolars, formació de docents i la situació del català a l’aula
Mar Hurtado: “Hem de recuperar la calma i la lentitud d’aprendre”. Per Ana Basanta
Mar Hurtado: “Hem de recuperar la calma i la lentitud d’aprendre”
Setembre
La polèmica sobre els criteris d’avaluació de tribunals de docents i un cas particular com a exemple, va copsar les lectures en iniciar el curs.
El Marc de les oposicions docents. Per Jordi Rodon Cuixart
Octubre
El debat sobre pantalles i adolescència ha donat molts titulars aquest any i, en aquest article, s’analitza com construir educació i escola en temps digitals.
https://diarieducacio.cat/benvinguts-i-benvingudes-al-caos-digital/
Novembre
L’autor de l’article plantejava que l’habilitat de prendre bons apunts a classe s’està perdent i que l’alumnat està més pendent que sigui el o la docent qui li faciliti els documents.
Prendre apunts, una estratègia educativa en desús. Per Francesc Juan Roig
Desembre
Un professor de filosofia ens va fer arribar una redacció d’una alumna sobre com creia ella que havia de ser l’educació, i vam decidir publicar-la.
La redacció d’una alumna sobre com millorar l’educació. Per Redacció