La UPC aprova vendre dotze edificis per sortir del forat econòmic

El centre espera recaptar amb la mesura 50 milions d'euros per eixugar part dels 113,5 milions de dèficit.

Redacció - El Diari de l'Educació
 
 
 

La façana de la Facultat de Nàutica de la UPC durant una protesta contra l'anterior rector Antoni Giró

La façana de la Facultat de Nàutica de la UPC durant una protesta contra l’anterior rector Antoni Giró

El darrer Consell de Govern de la Universitat Politècnica de Catalunya va aprovar posar en venda dotze edificis per posar remei al seu gran dèficit econòmic, segons informa el diari El País. El dèficit acumulat del centre puja a 113,5 milions d’euros i la nova gerent de la universitat ja va anunciar que farien servir el patrimoni per eixugar el dèficit.

Segons informa el diari, els més optimistes esperen recaptar amb aquesta mesura fins a 50 milions d’euros. Les operacions de venda ja s’havien plantejat amb l’anterior rectorat. L’edifici més emblemàtic que s’oferta és el de la facultat de Nàutica, a Pla de Palau. En aquest cas, els estudiants es traslladarien a un nou edifici al port de Barcelona –i no al campus del Besòs, com s’havia arribat a plantejar.

Altres edificis administratius, com Vèrtex, Til·lers o Nexus, al Campus Nord, podrien ser venuts per ser després llogats un altre cop per la universitat.

La solució del dèficit segueix sent un dels principals reptes als que afronta el nou rectorat encapçalat per Enric Fossas, que va guanyar les eleccions després que l’anterior rector Antoni Giró convoqués eleccions davant el rebuig de la universitat a les seves mesures d’austeritat.

Llegeix més a El País.

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.


*