Les escoles bressol desapareixen dels pressupostos de la Generalitat

El projecte de pressupostos de la Generalitat per 2015 no contempla el finançament de les bressol, que no es consideren prioritàries i correran a càrrec de les diputacions.

Redacció - El Diari de l'Educació
 
 
 

La consellera Irene Rigau visita una escola al Baix Llobregat / Departament d'Ensenyament

La consellera Irene Rigau visita una escola al Baix Llobregat / Departament d’Ensenyament

La partida destinada a finançar les escoles bressol ha estat eliminada del projecte de pressupostos de la Generalitat per l’any vinent, segons ha revelat el diari El País. L’any passat encara es reservaven 45 milions d’euros per les bressol però han estat eliminats de cara al 2015.

Des del Departament d’Ensenyament expliquen al rotatiu que la mesura es deu a que el finançament correspondrà a les diputacions. La conselleria dirigida per Irene Rigau ha posat l’èmfasi en l’ensenyament obligatori i ha reduït progressivament el finançament de les bressol, ja que no es tracta d’una etapa d’obligada escolarització.

La xarxa d’escoles bressol municipals s’haurien de finançar a parts iguals entre Generalitat, consistoris i famílies. Però a partir del 2011 Ensenyament, que havia de pagar 1.800 euros anuals per plaça, va decidir reduir la seva aportació progressivament fins als 875 euros actuals. La mesura va carregar el cost sobre els ajuntaments i, sobretot, sobre les famílies.

Llegeix tota la informació a El País

2 Comentaris on Les escoles bressol desapareixen dels pressupostos de la Generalitat

  1. Marián Ponce Alegre // 11/12/2014 a les 17:44 // Respon

    En mi época, las manteníamos los padres que podíamos pagar, para que otros menos pudientes, poder disfrutar de las mismas.
    Una Asociación de Pares i Mares molt bé avenides. 😀

  2. Manuel Valero Ribes // 12/12/2014 a les 15:19 // Respon

    Caminem cap enrere com els crancs … Gràcies als aprofitats què ens governen i que tenen per a tot …!

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.


*