Les escoles s’aferren als recursos davant al TSJC per no aplicar el 25% de castellà

Quatre dels cinc centres afectats per la imposició del tribunal, escoles concertades vinculades a la Fundació Escola Cristiana, asseguren que no aplicaran la mesura tot i que s'esgoti el termini d'un mes.

Redacció - El Diari de l'Educació
 
 
 

Manifestació en defensa de la immersió a la plaça Sant Juame / Carmen Secanella

Manifestació en defensa de la immersió a la plaça Sant Juame / Carmen Secanella

Tot i que aviat s’esgota termini d’un mes per a l’aplicació de la decisió del TSJC que imposa l’obligatorietat d’oferir un 25% de la docència en castellà quan una família ho requereixi, les escoles s’hi oposen. Aquest dimarts la Fundació Escola Cristiana, a la qual estan vinculats quatre dels cinc centres afectats per la decisió del tribunal, ha emès un comunicat en què anuncia que no aplicaran els canvis encara que no s’allargui el termini.

La Fundació al·lega que, en el cas d’aquests quatre centres concertats, la interlocutòria del tribunal no s’hauria d’haver dirigit als directors sinó a la titularitat del centre. En un dels casos, el de l’Escola Pia de Sarrià, el TSJC ja ha acceptat que el centre i l’AMPA es personin en la causa i els dóna termini per a la formulació d’un recurs que, segons la Fundació, es presentarà en breu.

En el comunicat, asseguren que en cas que s’exhaureixi el termini d’un mes sense que el tribunal s’hagi pronunciat sobre les altres escoles “se l’informarà de les dificultats per executar la interlocutòria i d’altres circumstàncies tot reiterant la voluntat de les titularitats i les AMPAs de presentar recurs.”

Des del Departament d’Ensenyament, anuncien que, com que encara no s’han resolt els recursos de reposició presentats per la Generalitat i els directors i el tribunal ha començat a acceptar recursos de tercers interessats en el procés, el dia 6 demanaran que se suspengui el termini inicial d’un mes.

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.


*