‘Tirant lo blanc’ i un dia sense internet, a les proves de competències de Quart d’ESO

Els més de 66.000 alumnes catalans de Quart d'ESO han fet els exàmens de català i matemàtiques i completaran demà els de castellà i anglès.

Redacció - El Diari de l'Educació
 
 
 

Els més de 66.000 alumnes de Quart d’ESO catalans participen entre aquest dimarts i dimecres en les proves del departament d’Ensenyament que avaluen el nivell de les competències bàsiques dels joves i també dels centres. El primer examen, de català, l’han fet aquest matí.

La prova incorporava un test sobre fragments de dos textos: el clàssic Tirant lo blanc, de Joanot Martorell, i l’assaig La joventut catalana del segle XXI, de Pau Serracant i Roger Soler. Els alumnes també han hagut de fer una redacció sobre com seria per a ells un dia sense internet. Aquest matí els joves han completat també l’examen de matemàtiques, i demà serà el torn del castellà i l’anglès.

Un curs més, el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC), ha fet una crida a no participar en les proves, que considera que afavoreixen la competitivitat entre centres educatius. Tanmateix, en declaracions a mitjans, el secretari general de Política Educativa, Joan Mateo, ha explicat que, tot i no computar per la nota, les proves aquest any seran “obligatòries” per a tots.

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.


*