Un jutge tomba el cobrament de 6.000 euros d’una família per escolaritzar els fills en castellà

En principi, l'abonament dels 6.000 a les famílies l'hauria de realitzar el Ministeri, que a continuació descomptaria aquests diners de les transferències que fa a la Generalitat.

Redacció - El Diari de l'Educació
 
 
 

El Tribunal Superior de Justícia de Madrid (TJSM) ha fallat en contra del cobrament de 6.000 euros per part d’una família que volia escolaritzar els seus fills a Catalunya amb el castellà com a llengua vehicular. La justícia considera que s’ha de suspendre l’abonament fins que el Tribunal Constitucional resolgui si la Generalitat ha de cobrir aquesta despesa, segons ha publicat el diari Ara.

Aquesta és la primera sentència sobre el cas de les famílies que, amparades a priori per la LOMCE, poden matricular els seus fills en centres privats si la Generalitat no els garanteix una plaça en centres públics on s’imparteixi classe en castellà. El departament d’Ensenyament ha anat recorrent la cinquantena de sol·licituds de famílies que ha acceptat el Ministeri d’Educació, i ara es mostra confiat que les properes resolucions judicials vagin en aquest sentit.

En principi, l’abonament dels 6.000 a les famílies l’hauria de realitzar el Ministeri, que a continuació descomptaria aquests diners de les transferències que fa a la Generalitat. Des d’Ensenyament, però, han fet públic en més d’una ocasió que mai se’ls ha descomptat res.

La consellera d’Ensenyament, Meritxell Ruiz, va demanar justament aquest dilluns al ministre Íñigo Méndez de Vigo que retiri la disposició addicional 38 de la LOMCE, que és la que regula aquest abonament. Ho va fer en nom del suposat diàleg que el nou Govern del PP sembla que vol establir amb l’Executiu català. La resposta del Ministre, però, va ser la d’aparcar la demanda i discutir-la en la Subcomissió que s’ha creat al Congrés per fixar les bases d’un futur pacte per l’educació.

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.


*