L’escola Octavio Paz i el Cor Vivace, units per la música

Cada curs té una banda sonora que va acumulant sensacions, projectes, aprenentatges il·lusions i moments agradables. La d'aquest any a la nostra escola és 'Can you feel the love tonight', d'Elton John

Carme Rodríguez
 
 

Actuació del Cor Vivace a l’Escola Octavio Paz | Foto: Escola Octavio Paz

La banda sonora de l’escola Octavio Paz (OP) ha bategat aquest curs al ritme de les investigacions i les recerques que sobre el cor han fet els infants. Un recital que ha comptat amb la presència afectiva i efectiva de molts col·laboradors que ens ajuden a fer avançar un projecte valent que vol fer de la innovació educativa una eina per a millorar els aprenentatges i les experiències vitals dels infants.

Una d’aquestes col·laboracions ve de les veus del Cor Vivace i del seu director Tomàs Rosado, amb qui s’ha dissenyat i signat una aliança que posa en pràctica i demostra que la transferència entre dins i fora de l’escola és quelcom productiu, significatiu i necessari.

La primera activitat conjunta d’aquest curs va portar els infants de l’escola Octavio Paz a un assaig del Cor Vivace a la seu d’El Cercle de Gràcia un plujós vespre de febrer. Allà, a la sala d’actuacions, tot escoltant les melodies, els infants van anar fent fins a vint creacions artístiques inspirades en la temàtica Love que presideix el repertori del Cor Vivace aquest 2018. Es van fer servir materials convencionals i d’altres més insòlits, com els cordills, les llaminadures o la xocolata desfeta, amb què es va fer la producció que el Cor va triar com a cartell de la gira dels concerts de la temporada.

Com no podia ser d’altra manera, l’acord volia que els aspectes artístics musicals fossin la principal motivació de col·laboració. Cap a mitjan curs, una representació de cantaires de totes les cordes de veu del Cor van desplaçar-se a l’escola per fer un assaig conjunt amb els infants de 5è i de 6è de la cançó Can you feel the love tonight. El diapasó del director va ser com una vareta màgica que va convertir l’expressió del  “bon dia” en un recurs per distingir les quatre veus, demostrant que la música és part essencial de l’alegria de viure i les tonades de la famosa cançó, un punt de trobada emocionant i emotiu.

Actuació conjunta dels infants de l’escola i el cor

El divendres 1 de juny, i en el marc de la festa pedagògica OpenDay 2018, on tots els grups van mostrar de cara al públic les seves recerques, va arribar  la culminació d’aquest projecte. Un dels moments més emocionants del concert va ser la interpretació conjunta dels infants de l’OP i del Cor Vivace del tema d’Elton John Can you feel the love tonight.

Al concert es van presentar set cançons que  formen part del repertori de la gira Love. El va dirigir Tomàs Rosado i va comptar amb 31 cantaires del Cor Vivace, a més de Gunnars Kalnins i Josep A. Garcia (teclat), Josema Martin (percussió) i coreografies de Cris Vidal, Mònica Samper i Gaizka Andueza.  En un pati ple de gom a gom, tota la comunitat educativa acompanyada de les autoritats educatives i dels representants de les institucions col·laboradores, a més de les famílies i nombrosos amics de l’escola van escoltar i  gaudir de la força interpretativa del Cor. Volem agrair l’entusiasme i la generositat amb què han afrontat aquest repte.

A més, els infants van exposar les conclusions de les seves recerques per mitjà de vídeos, representacions teatrals, moviment, cançons i poemes al teatre de l’escola, i amb l’exposició de pòsters i de comunicacions que cada grup de referència va poder explicar a les seves famílies i al públic convidat. La festa va coincidir amb el lliurament del OP-magazine #núm.3, on a més dels articles del projecte de recerca, on hi ha entrevistes fetes pels infants  i articles de tots els col·laboradors, referents tots ells de l’àmbit educatiu i artístic, comunicatiu i científic actual.

Carme Rodríguez
About Carme Rodríguez

Mestra i coordinadora de comunitat de mitjans de l'Escola Octavio Paz More Posts

4 Comentaris on L’escola Octavio Paz i el Cor Vivace, units per la música

 1. L’OpenDay va ser una bonica jornada. Felicitats OP!

 2. M.mercè argüelles // 21/06/2018 a les 13:48 // Respon

  Un projecte educatiu molt interessant!!! Enhorabona a tots

 3. Amparo Vázquez Sánchez // 23/06/2018 a les 12:02 // Respon

  Felicitats a tota l’escola.
  Sóc l’Amparo Vázquez que vaig ser coordinadora autonòmica i sempre a la vostra escola anava encantada. Sempre em recordo dels vostres intercanvis amb Chiapas i en Miquel MArtí, per aquells temps coordinador estatal, i jo sempre anaven a la vostra festa mexicana.
  Una forta abraçada per a tothom.

  • Gràcies Amparo. Si vols tornar a visitar l’escola, estarem encantats de rebre’t de nou. Escriu al mail de centre

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.


*