Marzà duplicarà l’oferta d’aules de 2 anys el proper curs al País Valencià

Per al present exercici escolar s'havien ofert un total de 630 places en 35 unitats i per al proper està previst que s'ampliïn a 65-70 classes

eldiariocv
 
 
 

Vicent Marzà en una visita en un centre d'infantil. / Foto: Generalitat Valenciana

Vicent Marzà en una visita en un centre d’infantil. / Foto: Generalitat Valenciana

La conselleria d’Educació, Recerca, Cultura i Esport ha anunciat l’ampliació de l’oferta d’aules de 2 i 3 anys per al pròxim curs escolar, de manera que hi haurà entre 65 i 70 unitats noves de primer cicle d’Infantil en els centres educatius públics valencians. En el curs que ara acaba es van habilitar 35 aules de 2 anys en escoles de Primària dins un pla experimental que ara es veurà ampliat a conseqüència dels resultats del seu informe d’avaluació. Concretament, les noves aules seran entre 8 i 9 a Alacant, entre 3 i 4 a Castelló i de 18 a 22 a València.

El secretari autonòmic d’Eduació i Investigació, Miquel Soler, ha explicat que amb aquesta ampliació del programa es pretén augmentar la qualitat educativa, alhora que es vol garantir la “igualtat d’oportunitats” a les famílies que per raons econòmiques no poden escolaritzar els seus fills en aquesta franja d’edat. Així, el 84,7% de l’alumnat escolaritzat en les aules de 2-3 anys no havia estat escolaritzat prèviament. Pel que fa a les sol·licituds, se’n van rebre 1.351 per a les 630 places oferides.

Hi haurà classes experimentals en poblacions que encara no tenien, com Vilafames, Asp, Xixona, Alzira, Canals, Benigànim, Fontanars dels Alforins, Llíria, Manuel, Massamagrell, Paterna Silla, Utiel, Vallada o Xirivella. També s’ampliaran en ciutats com Castelló, Dénia o Alacant.

Centres amb unitats de 2-3 anys

Els centres alacantins que han tingut unitats de 2-3 anys han estat Alacant (CEIP Emilio Varela, CEIP Mora Puchol); Alcoi (CEIP Romeral, CEIP M. Hernández);Almoradí (CEIP Manuel de Torres); Benidorm (CEIP Puig Campana); Dènia (CEIP Les Vessanes i CEIP Cervantes); Elda (CEIP Nou Almafra); Elx (CEIP Ausiàs March); El Campello (CEIP Rafael Altamira); Novelda (CEIP Alfons X el Savi) i Oriola (CEIP Villar Palasí).

A Castelló són Borriana (CEIP Francesc Roca i Alcide); Castelló (CEIP Bisbe Climent, CEIP Mestre Canós Sanmartín, CEIP Mestre Armelles Domènech); La Vall d’Uixó (CEIP Rosario Pérez); i Vila-real (CEIP Concepció Arenal i CEIP Carles Sarthou Carreres).

Finalment, a València tenen aules del programa experimental les localitats d’Alaquàs (CEIP Ciutat de Cremona i CEIP González Gallarza); Carcaixent (CEIP Francesc Pons Bohigues); Ontinyent (CEIP Bonavista), Sagunt (CEIP Vilamar); Torrent (CEIP Federico Maicas); València (CEIP Miguel Hernández, CEIP Federico García Lorca, CEIP Nicolau Primitiu i CEIP Pare Manjón i CEIP Les Arts) i Xàtiva (CEIP Taquígraf Martí i CEIP Attilio Bruschetti).

Aquest és un article publicat a eldiariocv

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.


*