Bargalló es disculpa amb els sindicats per qüestionar la professionalitat dels funcionaris

El conseller d'Educació, Josep Bargalló, es va reunir ahir a la tarda amb els sindicats de docents durant prop de dues hores per disculpar-se pel que va dir fa uns dies (i per com ho va dir) davant d'un piquet informatiu a Tortosa.

Redacció - El Diari de l'Educació
 
 
 

El conseller, mentre parlava amb els delegats sindicals | Foto: Ebre Digital

Josep Bargalló s’ha reunit aquest dimecres a la tarda amb representants de tots els sindicats de docents representats a la mesa sectorial de l’escola pública: USTEC-STEs, CCOO, Intersindical-CSC, Aspepc-SPS i UGT. Tots ells –a excepció de CCOO, li havien anat demanant la dimissió en els darrers dies, arran del que va dir dimecres dia 2 durant una visita a Tortosa davant d’un grup de sindicalistes que es manifestaven contra el decret de plantilles. El Canal Terres de l’Ebre va gravar el conseller mentre afirmava que els centres educatius funcionarien millor amb menys funcionaris ja que “hi ha un tant per cent de funcionaris que estan apalancats de puta mare”.

Ahir Bargalló va fer el pas que li exigia l’únic sindicat que no li havia demanat la dimissió, però que havia dit que ho faria si no el feia: convocar una reunió amb els sindicats i donar explicacions. Com havia fet en la compareixença de dimarts al Parlament, Bargalló va admetre que no havia estat gaire afortunat amb les paraules triades, si bé va adduir que les seves declaracions s’havien tret de context, ja que la conversa amb els delegats sindicals havia estat molt més llarga i el que intentava explicar-los era el perquè el centre de màxima complexitat del qual sortia necessitava un alt percentatge de docents amb uns perfils concrets. Quan va saltar la polèmica, el Departament va intentar treure-li ferro amb aquest raonament. Òbviament, sense èxit.

“Segurament no vaig encertar el to o les paraules”, va admetre Bargalló dimarts a la cambra catalana. “Eren el to i les paraules d’una conversa de carrer però que un conseller no pot fer ni tenir en una conversa”, va afegir. En la reunió amb els sindicats (a la qual també van assistir el secretari de Polítiques Educatives, Carles Martínez, i el director general del professorat, Ignasi Garcia Plata), Bargalló va tornar a elogiar el compromís de tots els docents, ja siguin funcionaris o interins, i sobretot va recordar que el curs passat es van convocar 5.000 places d’oposicions i que el compromís d’aquest curs és convocar-ne 3.155 més, a fi precisament de reduir l’interinatge i estabilitzar les plantilles.

Però Bargalló va anar una mica més enllà, perquè en la reunió d’ahir també es va comprometre a revisar el decret de provisió de llocs (decret de plantilles), a fi de posar fre als possibles abusos que s’estiguin fent de la norma, i de fer-ho a partir d’una negociació amb els sindicats (inexistent quan es va aprovar, en temps d’Irene Rigau). Així ho explicava posteriorment CCOO a través d’un fil de Twitter.

En un altre fil de Twitter després de la reunió, la USTEC reiterava la seva petició de dimissió de Bargalló, que de fet ja havia demanat el mes de maig.

1 Comment on Bargalló es disculpa amb els sindicats per qüestionar la professionalitat dels funcionaris

  1. L’única disculpa que ens hauria de valdre és la dimissió. Però clar, engolim tot el que ens tiren, i tan contents.
    Un conseller que qüestiona el seu personal només perquè no pot controlar-lo ni obligar-lo a callar ha de marxar!

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.


*