La Federació Catalana de l’Esplai reuneix 400 monitors en el seu vintè aniversari

Fundesplai preveu otorgar unes 5.300 beques per a colònies i casals aquest 2016, fet que suposaria un increment de l'11% respecte de l'any passat

Redacció - El Diari de l'Educació
 
 
 

La Federació Catalana de l'Esplai compleix 20 anys.

La Federació Catalana de l’Esplai ha aplegat 400 monitors en el seu vintè aniversari.

Més de 400 monitors s’han aplegat aquest dissabte al castell de Montesquiu, a la comarca d’Osona, per celebrar les dues dècades de dedicació al lleure infantil que ha complert la Federació Catalana de l’Esplai, entitat de Fundesplai que aplega 81 esplais, amb els quals mobilitza en el seu temps d’oci més de 13.000 infants i joves d’arreu de Catalunya.

L’entitat celebra els vint anys amb la mirada posada en garantir l’accés al lleure de tots els infants, sigui quina sigui la seva condició econòmica. “Els esplais són factors compensatoris per a molts infants i joves”, ha expressat Carles Xifra, responsable de l’Àrea d’Accions i Programes Educatius i Socials de Fundesplai, que ha afegit que aposten per la “igualtat d’oportunitats, sobretot en els barris més necessitats”.

En aquest sentit, Fundesplai ha assegurat que seguirà ampliant la partida de beques que cada any destina a colònies escolars, beques menjador, activitats en família i, sobretot, colònies i casals d’estiu. L’entitat preveu otorgar unes 5.300 beques per a colònies i casals aquest 2016, fet que suposaria un increment de l’11% respecte de l’any passat i que multiplicaria per cinc el número d’ajudes que repartia el 2011.

“Cal involucrar tothom per trencar processos d’exclusió que en molts casops poden ser irreversibles”, considera Núria Valls, subdirectora de Fundesplai. És per això que l’entitat ha posat en marxa diverses campanyes de recaptació de fons per ampliar la partida de beques. La més recent és Cims per la infància, un repte per equips que consisteix en pujar una muntanya i fer-s’hi una foto al cim, a la vegada que es fa una aportació per a beques. Així preveuen recollir fins a 50.000 euros. “No volem que les colònies siguin un luxe i per això hem de mobilitzar la societat per garantir el dret al lleure de tots els infants”, sentencia el president de l’entitat, Josep Gassó.

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.


*