La vaga general atura bona part de l’educació

La vaga general convocada pels sindicats Intersindical-CSC i Intersindical Alternativa de Catalunya està tenint un alta incidència en els centres educatius catalans, ja que coincideix també amb el 3r dia de vaga d’estudiants. La Universitat està pràcticament aturada.

Redacció - El Diari de l'Educació
 
 
 

Mobilitzacions pel matí a Barcelona | Foto: SEPC

Segons les dades de seguiment de la vaga general que ha facilitat el Departament de Treball, el 42,5% dels docents de l’escola pública, el 33,3% de la concertada i el 24,6% de la privada s’hi han adherit. En el cas de la Universitat, el seguiment és del 90%. A això cal afegir-hi que també estan fent vaga la major part d’estudiants de secundària, batxillerat i FP (en 6 dels 10 serveis territorials el seguiment és del 80% o superior), i que molts pares d’infantil i primària han optat per no portar els seus fills a l’escola aquest matí, segons han assenyalat els sindicats convocants de la vaga general.

Juntament amb el transport i el comerç, l’educació és un dels àmbits de l’activitat ciutadana que més s’han vist afectats per la vaga, que en teoria es convoca per motius laborals però que està estretament lligada a l’anomenada sentència del Procés. A través de Twitter, el conseller Bargalló ha expressat la seva satisfacció per l’alt seguiment de la protesta a l’escola pública.

A la resta de sectors de l’economia, el seguiment ha estat també considerable, fins el punt que els sindicats convocants han afirmat que aquesta vaga és equiparable a l’aturada de país del 3 d’octubre de 2017 (més informació al Diari del Treball). A primera hora del matí s’han registrat molts talls de carreteres i vies urbanes, i per aquesta tarda se n’esperen més, especialment a Barcelona, on confluiran la manifestació convocada per I-CSC i IAC amb l’arribada de les cinc marxes per la llibertat.

Els estudiants han tornat a col·lapsar aquest matí el centre de Barcelona, amb una manifestació en la qual han participat gairebé 14.000 persones, segons l’Ajuntament de Barcelona. El seguiment de la vaga convocada pels sindicats SEC i SEPC ha estat avui més elevat que dijous i dimecres. segons les dades de seguiment a l’escola pública recollides a les 13 hores pel Departament d’Educació.

Serveis territorials Alumnat
Barcelona Comarques 35,61%
Lleida 95,92%
Catalunya Central 86,95%
Terres de l’Ebre 92,14%
Vallès Occidental 93,42%
Girona 29,99%
Tarragona 49,23%
Baix Llobregat 79,84%
Maresme i Vallès Oriental 79,38%
Consorci d’Educació de Barcelona 23,81%

 

1 Comment on La vaga general atura bona part de l’educació

  1. Mariano Royo Arpón // 21/10/2019 a les 7:42 // Respon

    ¿Cap valoració? Se suposa que El Sr. Bargalló és el nostre “empresari” i està satisfet del seguiment se la vaga? Ja sabem que no és una vaga laboral. És, doncs, una vaga empresarial, o política, però en tot cas institucional, en contra del sentir de la meitat de la població?

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.


*