Es redueix la incertesa davant les beques menjador

El Departament d'Ensenyament ha atorgat els ajuts de menjador d'aquest curs amb criteris unificats que han permès que les famílies no hagin d'esperar fins avançat el curs per conèixer la resolució.

Redacció - El Diari de l'Educació
 
 
 

Menjador escolar. / Foto: Creu Roja.

Menjador escolar. / Foto: Creu Roja.

Enguany, contra el que és habitual, les beques menjador s’atorguen a principi de curs i amb criteris unificats. Ensenyament s’havia compromès a que no es repetissin situacions en les que les famílies no sabien si comptarien amb l’ajut fins avançat el curs i, com a conseqüència, moltes no fessin servir el servei de menjador davant de la incertesa.

Fins ara, la Generalitat, les entitats municipals i els consells comarcals havien gestionat aquests ajuts amb criteris diferents, però han arribat a un acord per unificar-los i establir uns llindars de renda comuns necessaris per rebre la beca. Aquest dilluns el Departament d’Ensenyament ha anunciat que ha atorgat un total de 66.360 ajuts, 10.484 que cobreixen el cost total del menjador i 55.876 que en cobreixen el 50%.

La suma concedida representa un miler de beques menys que el curs passat, tot i que el nombre de beques del cost total han augmentat. A més, a aquesta xifra caldrà sumar entre 8.475 i 12.863 ajuts de menys del 50% que poden concedir els consells comarcals. L’acord per unificar els criteris inclou una assignació de recursos econòmics als consells perquè donin ajuts parcials a alumnes que tenen una situació econòmica i social per sobre del llindar de la beca garantida però que les entitats locals considerin susceptibles de tenir un suport econòmic per accedir al servei de menjador.

A l’inici d’aquest curs la Federació d’Associacions de Mares i Pares d’Alumnes de Catalunya (Fapac) alertava, però, que “les beques menjador no cobreixen les necessitats reals existents en l’actualitat”. “Amb un 28% de nens sota el llindar de la pobresa, només es beneficiaran de les beques el 25% dels 280.170 escolars en situació de risc de pobresa. És a dir, només 1 de cada 4 tindran cobertes les seves necessitats d’accés al servei de menjador”, assegurava la federació en un comunicat.

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.


*