Guia per passejar-te per les escoles d’estiu de Catalunya

Desenes de cursos, xerrades i trobades conformaran, com cada any, el programa d'escoles d'estiu arreu de Catalunya. Més d'una vintena de nuclis de formació docent que recollim en un mapa.

Mireia Biel
 
 
 

Les Escoles d’Estiu arriben als 100 anys de vida. El que durant un segle ha estat el termòmetre de la renovació pedagògica a Catalunya commemora aquest centenari amb un acte de celebració a la UAB i amb la programació, com cada any, de desenes de cursos, trobades i conferències arreu del territori (consultar el mapa o la llista al final de la notícia).

El centenari de les Escoles d’Estiu arriba marcat per la situació política, econòmica i social del país, tres factors que han incidit de ple en l’educació els últims anys. Els 100 anys de l’Escola d’Estiu no serveixen únicament per commemorar l’aniversari, sinó també per generar debat. Per això, els Moviments de Renovació Pedagògica de Catalunya han organitzat una jornada de debat, acte central dels 100 anys de les Escoles d’Estiu. La Universitat Autònoma de Barcelona acollirà l’acte central de commemoració del centenari el proper 5 de juliol.

El debat d’obertura porta per títol ‘I ara què hem de fer?’ i pretén reflexionar al voltant de la formació del professorat amb perspectiva de futur. Hi participaran Montserrat Anton, Directora de l’ICE de la UAB; Joan Badia, mestre i president del Col·lectiu de Docents del Bages, i Joan Domènech, director de l’Escola Fructuós Gelabert i membre de la Federació de MRPs de Catalunya. El matí seguirà amb 4 debats sobre educació i un ‘Dinar Lomce: Botifarrada’.

Les noves tecnologies, eix principal de les EE’2014

Més de vint Escoles d’Estiu repartides pel territori ofereixen cursos per a professorat aquest estiu. Es tractaran temàtiques ben diverses i n’hi ha per tots els nivells, des de l’escola bressol fins a l’educació secundària. Les noves tecnologies i les xarxes socials, la gestió de les emocions o fórmules per fomentar la bona convivència a l’aula són els temes més recurrents d’uns cursos reconeguts pel Departament d’Ensenyament i que s’impartiran entre el final del mes de juny i els primers deu dies de juliol.

Pots consultar la llista de les Escoles d’Estiu de Catalunya aquí:

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.


*