El Govern seguirà augmentant el cost de repetir assignatures

La Generalitat anuncia la congelació dels preus de les primeres matrícules, però segueix aplicant un augment equivalent a l'IPC a les assignatures repetides.

João França
 
 
 

El secretari d'Universitats i Recerca Antoni Castellà compareix a la Comissió d'Ensenyament i Universitats del Parlament

El secretari d’Universitats i Recerca Antoni Castellà compareix a la Comissió d’Ensenyament i Universitats del Parlament

El Govern de la Generalitat ha presentat aquest dimarts a la Junta del Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC) la seva proposta de decret de preus públics universitaris per al curs vinent, amb la que es compromet a congelar els preus de les primeres matrícules. A l’espera de la publicació del decret per saber si el Govern complirà amb la seva paraula –l’any passat també va anunciar la congelació però finalment va pujar un 10,5% el preu de les enginyeries– el que sí que han deixat clar és que seguirà pujant el preu de les assignatures repetides.

El curs passat, amb la congelació de tots els preus excepte els de les enginyeries, la Generalitat va optar per aplicar un increment equivalent a l’IPC a les “matrícules successives”, és a dir, aquelles assignatures que l’estudiant torna a matricular perquè no ha pogut superar. Aquest any torna a aplicar la mateixa mesura. El mateix passa amb altres taxes com les de matrícula o la d’expedició de títols.

Si prenem com a referent l’IPC català interanual del passat mes d’abril, el preu d’una sola assignatura de cinc crèdits podria ser d’entre 166 i 259 euros en la segona matrícula, d’entre 359 i 562 euros en la tercera, i entre 497 i 778 euros a partir de la quarta.

La mesura no és menyspreable, ja que el curs 2011-2012 el 24% dels crèdits matriculats en les universitats públiques catalanes eren repetits. A més, afecta als estudiants independentment del seu nivell de renda. El sistema de descomptes progressius segons la renda que representen les beques Equitat no s’aplica a les assignatures repetides.

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.


*