Antoni Castellà abandona la secretaria d’Universitats

La seva entrada al Parlament de Catalunya com a diputat de Junts pel Sí representava una incompatibilitat, reconeguda per llei, amb el càrrec de secretari

Redacció - El Diari de l'Educació
 
 
 

Captura de pantalla 2015-11-02 a les 11.22.05

Antoni Castellà renuncia a la secretaria general d’Universitats i Recerca de la Generalitat, càrrec que ha ocupat des que CiU va recupar el Govern l’any 2010. La seva entrada al Parlament de Catalunya com a diputat de Junts pel Sí representava una incompatibilitat, reconeguda per llei, amb el càrrec de secretari. Està previst que el proper Consell Executiu aprovi la seva renuncia.

La notícia l’ha avançat La Vanguardia i l’ha pogut confirmar El Diari de l’Educació. Castellà comptava amb vint dies hàbils, segons la normativa, per desfer la situació d’incompatibilitat. Finalment s’ha acabat decantant per l’acta de diputat que ocupa per Junts pel Sí, formació a la qual va entrar com a líder de Demòcrates de Catalunya, l’escissió sobiranista d’Unió Democràtica.

Entre els noms que sonen per substituir Castellà, segons La Vanguardia, hi hauria el director d’Universitats, Lluís Jofre, i el de Recerca, Josep Martorell.

Les dues legislatures de Castellà al capdavant d’Universitats han estat marcades per les retallades pressupostàries, sobretot durant els primers dos anys. L’augment d’un 66% dels preus de les matrícules l’any 2012 li ha valgut un dur enfrontament amb els estudiants i part del sector.

Tampoc no ha estat senzilla la seva relació amb les universitats. Catalunya ha estat la comunitat autònoma que més ha carregat sobre els campus els ajuts als estudiants –entre ells part de les beques equitat, tal com va revelar en exclusiva aquest diari–. Fins i tot els rectors de les universitats públiques van reclamar a la secretaria la fi de les retallades pressupostàries.

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà.


*